Evenimentul Zilei > Actualitate > Anunț dramatic de la granița cu România! Nimeni nu va mai putea evita varianta Delta. Exemplu de bune practici de la vecini
Anunț dramatic de la granița cu România! Nimeni nu va mai putea evita varianta  Delta. Exemplu de bune practici de la vecini

Anunț dramatic de la granița cu România! Nimeni nu va mai putea evita varianta Delta. Exemplu de bune practici de la vecini

Premierul Ungariei, Viktor Orbán, a ales să se vaccineze cu doza trei. Acesta a ținut să publice în online filmarea cu momentul vaccinului, dar și discuția pe care a avut-o cu medicul.

Înregistrarea postată de premier este despre ce beneficii are vaccinul, dar și despre stările pe care le avem în ziua respectivă.Medicul a spus că uneori pot apărea dureri musculare și puțină oboseală după vaccin, dar că Orbán poate merge în siguranță la teatru.

Medicul lui Orbán recomandă doza trei de Moderna

Bertalan Havași, șeful biroului de presă al prim-ministrului, a spus că medicul a recomandat vaccinul Moderna ca al treilea vaccin primului ministru, iar acesta nu s-a abătut de la recomandare.

Orbán a transmis într-un interviu pentru radio părerea lui despre vaccin, dar și cât de importantă este doza trei. Acesta a declarat că vaccin-ul iți asigură viața de acum încolo.

”A treia doză echivalează cu o poliță de asigurare de viață.Nimeni nu va putea evita varianta delta, care este mult mai agresivă decât precedentele, așa că toată lumea trebuie să presupună că pericolul este mult mai mare decât înainte.”, a transmis premierul.

Viktor Orban nu se lasă doborât în lupta cu virusul

Viktor Orban a subliniat într-un discurs în faţa deputaţilor că succesul strategiei anticoronavirus a ţării sale depinde de campania de vaccinare, adăugând că vaccinarea este singurul mod de a combate acest virus şi că din experienţa Ungariei, după trei valuri de pandemie, a reieşit clar că restricţiile şi măştile nu-l pot învinge şi nici măcar încetini.El a menţionat că majoritatea ungurilor s-au vaccinat şi a făcut apel la cei care nu s-au vaccinat încă să o facă, inclusiv cu o a treia doză, care „cu siguranţă creşte nivelul de protecţie”.

„Există deja anumite vaccinuri care sunt obligatorii pentru angajaţii din domeniul medical… am extins această regulă pentru coronavirus”, a mai spus Orban pentru Kossuth Radio.

Ungaria, alături de infectații români

Ungaria a oferit României ajutor pentru tratarea pacienţilor COVID-19 după ce situația de la ATI a ajuns să fie înfricoșătoare și numărul de cazuri crește de la o zi la alta.

„Ministrul de externe Peter Szijjarto a oferit sprijin din partea Ungariei pentru tratarea pacienţilor cu coronavirus, într-o scrisoare transmisă în weekend”, a răspuns Ministerul de Externe de la Budapesta unei întrebări adresate de această agenţie de presă, potrivit Agerpress.