Evenimentul Zilei > International > ANUNȚ de ULTIMĂ ORĂ privind INCENDIILE din Grecia. Ce se întâmplă cu turiștii români
ANUNȚ de ULTIMĂ ORĂ privind INCENDIILE din Grecia. Ce se întâmplă cu turiștii români

ANUNȚ de ULTIMĂ ORĂ privind INCENDIILE din Grecia. Ce se întâmplă cu turiștii români

Ambasada României la Atena are în atenţie evenimentele legate de incendiile produse în Grecia şi încearcă să afle dacă sunt români printre persoanele afectate, până în prezent nefiind înregistrate solicitări de asistenţă consulară, a precizat Ministerul Afacerilor Externe (MAE).

'Reprezentanţii misiunii diplomatice au întreprins, în regim de urgenţă, demersuri pe lângă autorităţile locale în vederea obţinerii unor informaţii suplimentare cu privire la existenţa unor cetăţeni români printre persoanele afectate. Până în prezent, la nivelul ambasadei nu au fost primite solicitări de asistenţă consulară", a arătat MAE.

Misiunea diplomatică este în permanent contact cu celula de criză activată la nivelul MAE elen.

Ministerul reaminteşte că românii afectaţi pot solicita asistenţă consulară la următoarele numere de telefon ale Ambasadei României în Republica Elenă: +30 210 6728879, +30 210 6744544, apelurile fiind redirecţionate către Centrul de Contact şi Suport al Cetăţenilor Români din Străinătate (CCSCRS) şi preluate de către operatorii Call Center în regim de permanenţă, sau la numărul de urgenţă al misiunii diplomatice: +30 697 8996222.

Ambasada României la Atena monitorizează cu prioritate situaţia şi menţine legătura cu autorităţile locale, fiind pregătită să acorde asistenţă consulară, dacă situaţia o va impune, mai precizează MAE.

 

Publicat in categoriile: International
Ne puteți urmări și pe pagina noastră de Facebook sau pe Google News
Accesează: