Evenimentul Zilei > Sport > Antrenorul român care se încălzește pe margine de patru ani și-a găsit echipă. Clubul e în derivă totală
Antrenorul român care se încălzește pe margine de patru ani și-a găsit echipă. Clubul e în derivă totală

Antrenorul român care se încălzește pe margine de patru ani și-a găsit echipă. Clubul e în derivă totală

Academica Clinceni are mari probleme financiare, nu a câștigat nicio partidă în campionat și se pregătește să-l instaleze pe Ionuț Chirilă.

Academica Clinceni este ultima în clasamentul Ligii I, după disputarea a 8 etape și pare a fi principala candidată la retrogradare în acest sezon. Până acum, ilfovenii au obținut doare 2 egaluri și au pierdut de 6 ori. Academica se confruntă și cu grave probleme financiare, iar antrenorul Ilie Poenaru va fi înlocuit, cel mai probabil, cu Ionuț Chirilă. Un tehnician care nu a mai lucrat de patru ani, deși s-a autopropus de multe ori pe la diverse echipe.

Ce planuri ar avea la ultima clasată, Academica Clinceni

„Poate semnez. Vom vedea. Mă mai gândesc. Nu știi că eu nu am voie să antrenez o echipă mare? Eu trebuie doar să iau o echipă aflată la limita subzistenței. Fiecare antrenor vrea jucători ca Teixeira, Budescu, Camora sau Omrani, dar eu sunt făcut să fac jucători mari din jucători anonimi.

Echipa este într-o situație dificilă, dar lotul promite. Discutăm. Academica Clinceni nu a făcut un mix între jucători tineri și cei cu experiență. Acum nu are ce să vândă și e greu, ca patron, să bagi bani într-un sac fără fund. Trebuie să se facă o forță colectivă și să poată vândă la finalul sezonului un jucător care să aducă 7-800.000 de euro.

O să încercăm să facem o echipă puternică. O să încercăm să nu o lăsăm să se dărâme. Nu am semnat încă, dar voi semna. Da, în general sunt înțeles”, a anunțat Ionuț Chirilă la GSP Live.

Ionuț Chirilă nu a mai antrenat din anul 2017, deși s-a propus pe la multe formații din fotbalul românesc

Chirilă este liber de contract din luna aprilie a anului 2017, atunci când a plecat de la ASA Tg. Mureș. Ca antrenor, el a fost campion la nivel de juniori cu Dinamo și Rapid, Chirilă a mai antrenat la formațiile Jiul Petroșani, UTA, Concordia Chiajna, dar și Poli Iași.

Publicat in categoriile: Sport
Ne puteți urmări și pe pagina noastră de Facebook sau pe Google News
Accesează: