Evenimentul Zilei > Actualitate > Antrenor FC Liverpool Jürgen Klopp: Refuzul vaccinării este ca și cum ai conduce o mașină beat
Antrenor FC Liverpool Jürgen Klopp: Refuzul vaccinării este ca și cum ai conduce o mașină beat

Antrenor FC Liverpool Jürgen Klopp: Refuzul vaccinării este ca și cum ai conduce o mașină beat

În corul susținătorilor vaccinului a intrat acum și fostul fotbalist german, în prezent antrenor la Liverpool FC. Pentru Jürgen Klopp, refuzul vaccinării împotriva Covid-19 este la fel ca şi cum ai fi băut și apoi te urci la volan.
Antrenorul de la Liverpool, Jurgen Klopp, s-a arătat extrem de revoltat de atitudinea pe care o are societatea cu privire la vaccinare. Neamțul de 54 de ani nu înțelege de ce persoanele care nu vor să se vaccineze împotriva coronavirusului îi critică pe cei care o fac.
Jurgen Klopp face o comparație  între acest vaccin anti-Covid și urcatul băut la volan şi spune: Dispozițiile legale „nu sunt date pentru a mă proteja când am băut două beri și vreau să conduc, ci pentru a proteja persoanele din trafic deoarece sunt beat”, a spus antrenor FC Liverpool.
Şi continuă: ”În club, suntem 99% vaccinați. Nu a fost nevoie să conving jucătorii. A fost o decizie firească, n-am vorbit cu vreunul să-i explic de ce ar trebui să facă asta. Ceea ce pot face, ca în oricare altă situație, este să dau un sfat, dar n-a fost necesar.

Nu avem voie să întrebăm oamenii dacă sunt vaccinați, dar pot întreba un șofer de taxi: ești beat?

În fotbalul englezesc există o dezbatere aprinsă despre profesioniștii nevaccinați, deoarece se presupune că un număr mare de jucători încă refuză serul. La Liverpool FC, 99% au fost vaccinați, a asigurat Klopp. Aceasta a fost o „decizie firească” a echipei, nu a trebuit să convingă pe nimeni.

Antrenorul de 54 de ani dorește, de asemenea, o mai mare deschide cu privire la starea de vaccinare a fiecărui individ în interes siguranței.

”Nu avem voie să întrebăm oamenii dacă sunt vaccinați, dar pot întreba un șofer de taxi: ești beat? Dacă el spune: Nu trebuie să-ți spun, atunci eu spun: Bine, nu merg cu tine.

Eu m-am vaccinat. Sunt într-o grupă de vârstă cu risc, pot avea probleme, am fost fericit că mă pot vaccina. Poate sunt eu naiv, dar nu înțeleg 100% de ce nu avem voie să dăm sfaturi? Dacă spun că m-am vaccinat, vin alții și-mi zic «Cum poți să spui așa ceva?! De ce-mi spui mie să mă vaccinez?!». Am o explicație foarte clară. E ca atunci când bei și vrei să conduci.

Jürgen Klopp: Știm că alcoolul face rău oricui. Dar bem în continuare

Toți am fost într-o situație la un moment dat când am băut o bere sau două și ne-am gândit că ne putem urca la volan, că putem conduce totuși. Dar legea nu ne dă voie, așa că nu o facem. Legea nu e acolo să ne protejeze neapărat pe noi, care am băut, cât pe cei din jurul nostru, pentru că suntem amețiți sau beți și vrem să conducem o mașină. Acceptăm asta ca lege. Știm că alcoolul face rău oricui. Dar bem în continuare. Cu vaccinul, presupunem că nu e bun pentru corpul nostru, chiar dacă specialiștii spun că este soluția pentru această situație.

Pentru mine e similar. Eu nu mă vaccinez doar pentru mine, ci și pentru ceilalți. Nu înțeleg de ce asta e o limitare a libertății. Dacă este, atunci și să nu ai voie să conduci beat e o limitare a libertății. Dar pe aia o acceptăm.

Nu avem voie să întrebăm oamenii dacă sunt vaccinați?! Dar am voie să întreb un taximetrist dacă e beat! Dacă-mi zice că nu vrea să spună, nu mă urc. Dacă vin la birou beat, atunci înseamnă că pot să mă trimită acasă sau să mă dea afară. Repet, poate sunt eu naiv. Chiar nu înțeleg de ce nu putem vorbi despre asta.

M-am vaccinat? Da! Pentru că eram preocupat de starea mea, dar și mai mult de toți cei din jur. Dacă eu iau virusul și sufăr, e vina mea. Dacă i-l dau altcuiva e tot vina mea, nu a persoanei respective. Asta e tot. La Liverpool suntem vaccinați. Și atâta”, a declarat Jurgen Klopp într-o conferință de presă, citat de prosport.ro.

Karl Lauterbach: „Este exemplu”

Politicianul SPD Karl Lauterbach a fost de acord cu antrenorul de la Liverpool. El a scris pe Twitter:

„First example, după cum spune sincer Jürgen Klopp: Nevaccinat la petrecere este ca și cum ai conduce o mașină beat. Te pui în pericol pe tine și pe ceilalți. Sportivii adevărați nu fac asta. Echipele de fotbal ar trebui să ajute aici. Stadium doar pentru 2G și apeluri clare către fani.
Publicat in categoriile: Actualitate
Ne puteți urmări și pe pagina noastră de Facebook sau pe Google News
Accesează: