Antonescu speră să revină la conducerea PNL

Fostul președinte al PNL se pregătește să preia conducerea partidului după prezidențiale, în eventualitatea în care Iohannis pierde cursa pentru Cotroceni.

Potrivit unor surse liberale, acesta este motivul pentru care fostul președinte al PNL nu vrea să se implice în campania lui Klaus Iohannis, dorind ca erorile acestuia să se deconteze în dreptul celor care îl susțin pe primarul Sibiului la șefia partidului și la prezidențiale. Astfel, fostul președinte al PNL a absentat la toate întrunirile politice importante ale formațiunii pe care a condus-o, începând cu Congresul de fuziune al PDL-PNL din iulie și terminând cu mitingul de lansare a candidatului la Cotroceni, care a avut loc sâmbătă. Ca și cu alte ocazii, Crin Antonescu a fost plecat din țară.

Hașotti, în fruntea dizidenților

„Nucleul dur” al grupării Antonescu se află la Senat, acolo unde lider de grup este Puiu Hașotti, un apropiat al fostul șef al PNL. Numărul doi din partid, secretarul general, Marian Petrache, a încercat să calmeze spiritele de mai multe ori în ședința săptămânală a senatorilor partidului, dar fără să aibă succes. De altfel, la ultima ședință, la care a participat și Klaus Iohannis, senatorii PNL au refuzat să îi adreseze orice fel de întrebare prezidențiabilului ACL, iar o ședință care era programată o oră și jumătate a durat doar 15 minute, potrivit stiripesurse.ro. Totuși,chiar dacă după prezidențiale vor avea loc ciocniri între grupările divergente din partid, șansele ca gruparea Orban- Petrache-Atanasiu să îl lase pe Crin Antonescu să preia din nou conducerea partidului par minime, la ora actuală. Vicepreședintele PNL, Ludovic Orban, nu a făcut un secret din faptul că vrea să devină șeful PNL. De altfel, Orban a renunțat la a candida la conducerea partidului în urmă cu câteva luni, după ce Klaus Iohannis și-a anunțat înscrierea în cursă.

O nouă gafă

Președintele PNL, Klaus Iohannis, a comis, ieri, o nouă gafă, atunci când a fost întrebat dacă crede că este normal ca serviciile de informații să aibă ofițeri acoperiți în presă și în politică. „Da, eu cred că face parte din activitatea serviciilor și nu cred că este vreo problemă”, a fost răspunsul lui Iohannis. El a precizat că el nu a fost ofițer acoperit „al niciunui serviciu de informații”.

Iohannis, tot cu prompterul

Criticat pentru discursul de sâmbătă, președintele PNL, Klaus Iohannis, a făcut repetiţii la Parlament înainte de prezentarea programului său, împreună cu vicepreședintele PNL Eduard Hellvig și... cu prompterul. Potrivit surselor EvZ, cel care a realizat programul lui Iohannis a fost Andrei Muraru. El nu a negat informaţia, dar a subliniat că este programul lui Klaus Iohannis și că este asumat de prezidenţiabilul PNL. Maestrul de ceremonii a fost jurnalistul Digi 24, Emil Hurezeanu. Iohannis și-a început discursul prin a explica ce înseamnă România lucrului bine-făcut, sloganul și numele programului său de campanie, afirmând că vrea să dărâme 2 mituri: că în „România nu se poate, că la noi e altfel” și că „merge și așa”, „ne-om descurca noi cumva.” „Eu cred că ceea ce ni se potrivește este tocmai filosofia lucrului bine făcut”, a completat el. Spre diferenţă de sâmbătă, Iohannis a fost mai critic la adresa lui Ponta, atacându-l direct: „Am văzut că Ponta vrea să fie un președinte util. Util cui? Util baronilor? Util pușcăriabililor?”, a spus Iohannis. Dincolo de precizări generale asupra reformelor pe care le propune, pe domenii, prezidenţiabilul ACL a punctat că dorește modificarea Constituţiei, regionalizarea și descentralizarea. Discursul său s-a încheiat cu imnul Europei, „Oda bucuriei”.