Editura Evenimentul si Capital

Antonescu: PSD a blocat proiectul privind prima intabulare a terenurilor agricole

14-03/06_Ponta_Crin_ND-465x390
Autor: | | 2 Comentarii | 401 Vizualizari

Majoritatea parlamentară PSD-UDMR a blocat adoptarea proiectului de lege privind prima intabulare a terenurilor agricole, care, potrivit liderului PNL ar fi ajutat aproximativ patru milioane de români.

"În Camera Deputaţilor astăzi, noua majoritate parlamentară PSD - UDMR a votat împotriva proiectului de lege iniţiat şi susţinut de PNL privind prima intabulare a terenurilor agricole şi forestiere blocând astfel, pentru circa 4 milioane de români, şansa de a-şi intabula gratuit aceste terenuri. Acest proiect de lege iniţiat de liberali a trecut prin Senat încă de pe vremea când exista USL (...). Atunci a fost unul dintre primele momente tensionate în interiorul coaliţiei. (...) Din păcate, astăzi, PSD susţinut decisiv de UDMR, şi-a reluat planul de boicotare a acestei legi şi cu numai patru voturi din păcate a reuşit să facă să cadă acest proiect atât de important pentru milioane de proprietari din România", a spus liderul PNL.

Hrebenciuc: S-a aprobat. Ba nu, s-a respins

El a precizat că liberalii identificaseră sursele de finanţare pentru această propunere şi că proiectul reprezenta o soluţie "agreată explicit" de comisarul european pentru Agricultură, Dacian Cioloş.

Proiectul de lege privind prima intabulare a terenurilor agricole şi forestiere a fost respins, astăzi, de deputați. Inițiativa a primit 160 de voturi "pentru", 147 "împotrivă" şi 16 abţineri, fiind respinsă pentru că nu a obţinut jumătate plus unu din numărul total al deputaţilor prezenţi, aşa cum a declarat preşedintele de şedinţă, Viorel Hrebenciuc, după ce inţial anunţase că proiectul a fost aprobat.

Ludovic Orban a spus de la tribuna Camerei Deputaţilor că se va adresa printr-o scrisoare fiecărui alegător din circumscripţiile electorale în care va explica "nedreptatea făcută".

Pesediștii nu au susținut proiectul pe motiv că se află în vigoare OUG nr. 8 care conţine în mare măsură aceleaşi prevederi care se regăsesc şi în proiectul de act normativ.

Nici grupul UDMR nu a votat proiectul de lege. În schimb, PNL, în calitate de iniţiator, PP-DD şi PDL au susţinut iniţiativa legislativă.

Proiectul de lege avea ca obiect de reglementare efectuarea gratuită a formalităţilor prevăzute de legea cadastrului şi a publicităţii imobiliare nr. 7 /1996 , republicată, în cazul primei înregistrări în cadastru şi cartea funciară a terenurilor agricole şi celor forestiere situate în extravilanul localităţilor, dobândite prin titlurile de proprietate emise potrivit prevederilor Legii fondului funciar. Se preconiza ca efectuarea acestor formalităţi să fie finanţate de la bugetul de stat, iar onorariile experţilor cadastrali să se plătească în limita sumei de 400 de lei/proprietate.

Proiectul de lege privind prima intabulare a terenurilor agricole şi forestiere a fost adoptat de Senat pe 14 mai 2013, Camera Deputaţilor fiind for decizional în acest caz.

Lovitura CRUNTA pentru Elena Udrea. Decizie FARA PRECEDENT in justitie! Iubita lui Alexandrov, DEVASTATA de veste

Pagina 1 din 1

Stirile zilei

Alte articole din categoria: Politica

Alte articole din categorie

capital.ro
libertatea.ro
rtv.net
fanatik.ro
wowbiz.ro
b1.ro
cancan.ro
playtech.ro
unica.ro
dcnews.ro
stiridiaspora.ro

LASA UN COMENTARIU

Caractere ramase: 1000

CITEŞTE ŞI