Evenimentul Zilei > Social > Anthony Fauci, despre vaccinarea copiilor sub 12 ani. Când sunt gata vaccinurile Pfizer şi Moderna
Anthony Fauci, despre vaccinarea copiilor sub 12 ani. Când sunt gata vaccinurile Pfizer şi Moderna

Anthony Fauci, despre vaccinarea copiilor sub 12 ani. Când sunt gata vaccinurile Pfizer şi Moderna

Dr. Anthony Fauci, directorul Institutului Național de Alergii și Boli Infecțioase, a declarat că studiile Pfizer vor fi gata de revizuire până la sfârșitul anului septembrie, în timp ce Moderna va fi gata în octombrie pentru copiii sub 12 ani.
Fauci spune că putem fi optimiști. Copii pot începe vaccinarea din această toamnă: „Având în vedere faptul că avem de-a face cu varianta Delta, care este mult, mult mai transmisibilă decât variantele anterioare, tot mai mulți copii se infectează și sunt spitalizați. Pe măsură ce intrăm în toamnă, este foarte probabil ca vaccinurile să fie disponibile până la vârsta de cinci sau șase ani pe măsură ce ajungem în octombrie și începutul lunii noiembrie”, a spus dr. Fauci.
În Carolina de Nord, oficialii de stat din domeniul sănătății raportează până la o treime din toate cazurile noi de COVID-19 care apar la copiii cu vârsta de cel puțin 17 ani.

Vaccinul anti-Covid pentru copiii sub 12 ani va fi disponibil din această toamnă

„Cu siguranţă va fi disponibil din această toamnă. Va exista un interval de lansare între Pfizer şi Moderna. Cel mai probabil la începutul lunii octombrie, vom avea vaccinuri pentru copii”, a declarat Fauci.

E posibil să mai dureze câteva săptămâni până va fi disponibil vaccinul anti-Covid pentru ca Administraţia pentru Alimente şi Medicamente din SUA să revizuiască datele înainte de a lua o decizie finală privind furnizarea autorizației de utilizare în regim de urgenţă a vaccinurilor.

În varianta cea mai optimistă, copiii cu vârsta cuprinsă între cinci şi 11 ani ar putea fi eligibili pentru vaccin până la sfârşitul lunii octombrie, a declarat fostul comisar FDA Scott Gottlieb, care face parte din consiliul Pfizer.

Rata spitalizărilor la copii nu a crescut și rămâne mai mică faţă de adulți

„Avem o schimbare în ceea ce privește demografia în cazul celor de 30, 40, 50 de ani infectați și care au probleme”, a spus dr. Fauci. „Tot ceea ce trebuie să faceți este să mergeți la un spital unde există un grad ridicat de infecție unde veţi constata că profilul oamenilor s-a schimbat. Ieri, am avut 164.000 de persoane în SUA infectate. 164.000 de persoane într-o singură zi. Nu este momentul să ne retragem, trebuie să convingem tot mai mulți oameni să se vaccineze”, a mai spus expertul, potrivit abc7chicago.

 

 

Publicat in categoriile: Social
Ne puteți urmări și pe pagina noastră de Facebook sau pe Google News
Accesează: