Evenimentul Zilei > International > Anthony Fauci a devenit un superstar. Este „cel mai sexy bărbat în viață”. FOTO
Anthony Fauci a devenit un superstar. Este „cel mai sexy bărbat în viață”. FOTO

Anthony Fauci a devenit un superstar. Este „cel mai sexy bărbat în viață”. FOTO

Anthony Fauci, un om de știință, medic și funcționar public în vârstă de 80 de ani, a devenit un erou de cult pentru milioane de oameni în timpul pandemiei Covid. Iar acum este ridicat la rang de superstar.
Expertul în boli din SUA a fost lăudat de Brad Pitt pe care-l consideră „cel mai sexy bărbat în viață”. Acum fenomenul culturii pop, Anthony Fauci, este eroul unui documentar.

Fenomenul spune multe despre devotamentul său față de salvarea de vieți, precum și despre disponibilitatea sa de a asculta și rolul său de de a di sincer şi adevărat. Dar, de asemenea, dezvăluie multe despre SUA, o țară polarizată în care măștile și vaccinurile au devenit la fel de controversate precum avortul și drepturile la arme – și unde știința însăși este sub asediu.

 „Tony este semnalul în mijlocul zgomotului”

„La baza popularității lui Tony este faptul că oamenii intuiesc că acesta este un om care spune adevărul și nu va lăsa nimic să stea în cale”, spune John Hoffman, codirectorul unui nou documentar, Fauci . „Tony este semnalul în mijlocul zgomotului. Oamenii sunt capabili să simtă că există mult zgomot și că urechile lor încearcă să găsească semnalul, iar Tony este semnalul”.

Documentarul este divizat în: Fauci de azi și Fauci de acum patru decenii. Este un portret al unui bărbat a cărui carieră a cuprins șapte președinți americani și a fost susținută de cele două mari pandemii: HIV / SIDA și Covid.

A fost un paratrăsnet pentru emoția publicului: venerat ca erou de unii, jignit de alții

În ambele cazuri, el a fost un paratrăsnet pentru emoția publicului: venerat ca erou de unii, jignit ca fiind ticălos de alții. Janet Tobias, celălalt regizor al filmului, spune că Fauci are o „carismă întemeiată”: „A fost falsificat în pandemia SIDA și a fost testat în pandemia Covid”.

Anthony Fauci filmează un interviu pentru documentarul Fauci

Fauci a lucrat la farmacia părinților săi în timp ce creștea în Brooklyn, New York. A fost o copilărie nepretențioasă în care nu te-ai lăsat intimidat, spune el în film – „sau, așa cum spuneam în mod obișnuit: nu ai luat rahat de la nimeni”.

A urmat medicina clinică în timpul unui stagiu și rezidențiat la New York Hospital-Cornell Medical Center, apoi a ajuns la Institutul Național de Sănătate (NIH) din Bethesda, Maryland, ca membru clinic în 1968.

În 1981, Fauci și-a îndreptat atenția spre cercetare către rapoartele științifice timpurii despre o boală misterioasă cunoscută sub numele de SIDA.

Anthony Fauci la NIH

În 1984, devenise directorul Institutului Național de Alergii și Boli Infecțioase (NIAID), funcție pe care o ocupă încă. Nu a avut prea mult timp pentru romantism.

Cum s-a îndrăgostit Fauci de viitoarea soţie

Dar într-o zi, se relateaz ă în documentar, el trata un brazilian care nu știa limba engleză. Christine Grady, o asistentă medicală care petrecuse doi ani în Brazilia și vorbea portugheza, a fost chemată să fie interpret.

„O zi mai târziu, l-am văzut pe dr. Fauci pe hol. Mi-a spus: „Aș vrea să te văd în biroul meu” și eram sigură că voi fi mustrată sau concediată”. De fapt, a invitat-o la cină. Cuplul s-a căsătorit în 1985 și are trei fiice.

Documentarul oferă o perspectivă rară despre familia sa, a programului său de lucru de 12 ore pe zi, șase zile pe săptămână. „Nu aș spune că am neglijat creșterea copiilor, dar nu am sacrificat lucrurile profesionale”, spune el. „Nu mergeam la fiecare meci de fotbal, la fiecare întrecere pe pistă, la fiecare concurs de înot. Chris a făcut totul”.

Cu toate acestea, Fauci avea o regulă cu privire la masa: întotdeauna împreună în familie, oricât de târziu în noapte.

Când intervievatorii TV l-au întrebat care actor ar putea să-l interpreteze cel mai bine într-un film, el a spus glumind: Brad Pitt

Imediat s-a creat un scenariu cu Pitt așezat în spatele biroului unui doctor purtând o perucă gri, asemănătoare cu părul lui Fauci imitându-i vocea celebrului medic. Pitt a câștigat o nominalizare la Emmy, iar schița a fost vizionată de peste 14 milioane de ori pe YouTube . Fauci însuși a spus: „Cred că a arătat că este cu adevărat un tip elegant când, la final, și-a dat jos părul și mi-a mulțumit mie și tuturor lucrătorilor din domeniul sănătății”.

Celebritatea neașteptată a lui Fauci vine cu o latură întunecată într-o țară în care peste 80 de milioane de oameni sunt încă nevaccinați și există ciocniri furioase cu privire la purtatul măştii în școli, chiar dacă varianta Delta străbate SUA și ucide 1.500 de oameni pe zi.

Dar Fauci a avut o piele groasă încă din copilăria sa din Brooklyn. Când cineva atacă, instinctul său nu este să lupte imediat. După cum spune el în film: „Folosirea Nașului, devenit un manual politic, ca marea carte a filozofiei, nu are nimic personal. Este strict o afacere”.

Documentarul Fauci este lansat în SUA pe 10 septembrie și în Marea Britanie pe 17 septembrie.

 

Publicat in categoriile: International
Ne puteți urmări și pe pagina noastră de Facebook sau pe Google News
Accesează: