Aseară, la emisiunea lui Mihai Gâdea, prof. univ. Dorin Isoc a susținut că în lucrarea de doctorat a șefei DNA, Kovesi, a descoperit 11 dovezi de plagiat.
PLAGIAT. Profesorul universitar Dorin Isoc, care s-a pronunţat asupra tezei de doctorat a şefei DNA, a afirmat, la Sinteza zilei, că Asociația Grupul pentru Reformă şi Alternativă Universitară (GRAUR) are ca principală preocupare plagiatul din 2006, arătând că, până acum, asociația a identificat 328 de plagiate.
La întrebarea lui Mihai Gâdea cuma ajuns să analiuzeze lucrarea de doctorat a doamnei Kovesi, profesorul universotar Dorin Isoc a spus:
"Noi am început să colectăm plagiatele încă din anul 2006. Avem o bază teoretică și științifică puternică, avem softuri care identifică plagiatul. Până în prezent am colectat peste 320 de lucrări plagiate. Teza doamnei Kovesi ne-a parvenit prin informație publică de la grupul respectiv (Grupul de Investigații Politice, condus de Mugur Ciuvică). Am constat că toată informația care ne-a fost dată în privința doamnei Kovesi este informație pertinentă. După ce am constat că informația este pertinentă. Am trecut apoi la analizarea fragmentelor furnizate. Am constata că teza doamnei Kovesi are cel puțin 11 plagiate. Prin plagiat noi înțelegem că în lucrare s-au preluat fragmente dintr-o lucrare originală (fără citarea sursei). Pereche, lucrarea auterntică poartă numele de plagiat."
Profesorul Dorin Isoc, cadru didactic la Universitatea Tehnică din Cluj-Napoca, a arătat că a ajuns la teza de doctorat a Laurei Codruța Kovesi după apariția în presă a primelor informații despre această lucrare, pe site-ul Grupului de Investigații Politice.
”Noi am urmat procedura legală prin care am cerut universității care a dat titlul să intervină, să facă ancheta și să ridice titlul. În paralel am anunțat ministerul. Am avut surpiza să constat că niște cetățeni nu cunosc legile în România. Dacă noi am îndreptat documentul către minister, iar ministerul găsește că nu poate rezolva problema, este obligat de lege să redirecționeze spre acel organ care poate să intervină”, a spus profesorul Dorin Isoc.
Ulterior profesorul univ. Dorin Isoc a spus că nu a spus nimic public până acum pentru că nu a dorit să facă un scnadal public, dar a decis să rupă tăcerea în urma autodenunțului lui Sebastian Ghiță care i-a confirmat informațiile deținute potrivit cărora există o rețea la cel mai înalt nivel, la nivelul demnitarilor, a guvernului României care încearcă blocarea cu orice preț orice demers pentru dovedirea plagiatelor. Este nu numai transpartinică, ci mult mai grav, toate organismele create pentru dovedirea plagiatelor sunt paritare, adică se merge pe principiul o mână spală pe alta.