Evenimentul Zilei > Economie > ANPC nu iartă nici cea mai mare platformă de cumpărături online! Cum s-a ajuns la o amendă 50.000 de lei de Black Friday
ANPC nu iartă nici cea mai mare  platformă de cumpărături online! Cum s-a ajuns la o amendă 50.000 de lei de Black Friday

ANPC nu iartă nici cea mai mare platformă de cumpărături online! Cum s-a ajuns la o amendă 50.000 de lei de Black Friday

Autoritatea Naţională pentru Protecţia Consumatorilor (ANPC) a găsit probleme la cea mai accesată companie de cumpărături online. EMAG a fost amendat cu 50.000 de lei. Black Friday a devenit ziua neagră pentru cel mai mare retailer online.

Comandamentul Special Black Friday, structură creată în acest an de Autoritatea Naţională pentru Protecţia Consumatorilor (ANPC), a controlat platforma operatorului economic Dante International SA (www.emag.ro), prin accesarea site-ului, pentru verificarea respectării prevederilor legale la comerţul online (reduceri, promoţii).

ANPC nu a ignorat neregulile cunoscutei companii. Responsabilii au observat că pe pagina unde erau prezentate produsele, lângă prețul de referință, nu apărea cât timp este valabilă promoția. Cumpărătorii nu aveau cum să afle când se termină cele 30 de zile.

„Preţul tăiat este cel mai mic preţ la care a fost vândut produsul în ultimele 30 de zile”.

Din analiza documentaţiei prezentate de operatorul economic privind evoluţia preţurilor, în perioada ultimelor 30 de zile, înainte de aplicarea promoției, pentru produsele verificate, coroborat cu constatările de mai sus, a rezultat faptul că omiterea informaţiei privind data aplicării reducerii nu permite cumpărătorilor să verifice care este cu adevărat cel mai avantajos preț , în perioada ultimelor 30 de zile, înainte de aplicarea reducerii, potrivit agerpress.

Amenzi colosale pentru EMAG

În urma verificărilor, compania a primit o amendă în valoare de 50.000 lei. Comisarii ANPC au interzis platformei orice fel de practică comercială incorectă.

EMAG a ținut să își spună punctul de vedere și a declarat că au remediat orice situație care i-a deranjat pe responsabilii de la ANPC.

“Aspectele sesizate de ANPC privind afișarea perioadei campaniei au fost rezolvate prompt, iar clienții nu au fost afectați. Am pus la dispoziția autorităților în mod transparent informațiile necesare privind organizarea campaniilor promoționale la eMAG. De asemenea, ANPC a verificat zeci de prețuri din cadrul campaniei Black Friday dar și din alte promoții și nu a constatat nicio abatere privind aplicarea reducerii conform legii, la cel mai mic preț din ultimele 30 de zile”, au informat ei.

Informaţiile publicate de evz.ro pot fi preluate de alte publicaţii online doar în limita a 500 de caractere şi cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la această regulă constituie o încălcare a Legii 8/1996 privind dreptul de autor.