Evenimentul Zilei > Horoscop > Anonimatul pe net va fi interzis. HOROSCOPUL LUI DOM’ PROFESOR
Anonimatul pe net va fi interzis. HOROSCOPUL LUI DOM’ PROFESOR

Anonimatul pe net va fi interzis. HOROSCOPUL LUI DOM’ PROFESOR

Săptămâna continuă bine cu această zi de miercuri! Ai un comportament mult mai pe placul anturajului de vacanţă sau al colegilor de birou. Adică reuşeşti să te încadrezi în ipocrizia relaţiilor sociale.

Este adevărat că marile platforme, Twitter, Facebook, etc sunt de acord acum să dezvăluie poliției identitatea delincvenților. Alte site-uri, cu baza în afara Europei, nu sunt de acord și este greu să le obligi să facă acest lucru, spune Philippe Coen, președintele unei asociații de asistență juridică pentru victimele unor hărțuiri cibernetice, Respect Zone.

Problema este, spune Coen că poliția nu are mijloace suficiente. Există Pharos – platforma care supraveghează conținuturile ilicite de pe internet, dar jandarmii cibernetici sunt doar douăzeci și au mijloace limitate, astfel încât investighează doar lucrurile foarte grave: terorismul, pedofilia, tentativele de sinucidere.

Premierul Jean Castex a indicat faptul că dorește ca nimeni să nu mai aibă dreptul de a se exprima pe internet fără să-și dezvăluie identitatea. O asemenea măsură ar antrena o autocenzură binevenită pentru a lupta contra urii și vulgarității online, a hărțuirii cibernetice și a informațiilor false.

Deși Jean Castex a declarat că problema internetului nu este o prioritate pentru el, dezbaterea se va reaprinde în Franța, cu ocazia lansării, la sfârșitul lui iulie, a Observatorului urii online.

Recunoașterea facială, citirea retinei, sau identificarea amprentei sunt mijloace tehnologice deja existente, care pot transforma netul radical. Într-un viitor deloc îndepărtat nu vei putea intra pe net, decât dacă ești identificat. Dintr-un întuneric propice infracționalității, netul poate deveni civilizat, luminos, prin identificarea fiecărui utilizator de net.

Până atunci, când o să fie lumină pe net și anonimatul interzis, multe ziare serioase au suspendat forumul, o cloacă pestilențială la cheremul trollilor. Un ziar online NU este o rețea de socializare!!! Mai mult, suspendarea forumului a crescut vizualizarile, pentru că trolii scriu pe rețelele de socializare imbecilitățile lor și fac curioasă multă lume, care se duce la sursă, deschide respectivul articol, ca să vadă ce și cum, spune un sondaj Euractiv.

PAGINA ANTERIOARA CONTINUAREA ARTICOLULUI IN PAGINA URMATOARE