UPDATE.  Mai multe județe din Moldova, Muntenia și Oltenia sunt sub avertizare Cod galben de instabilitate atmosferică, marți, până la ora 10.00. În aceste zone se pot produce averse torențiale, descărcări electrice, intensificări ale vântului, vijelii și grindină.

Administrația Națională de Meteorologie a emis o avertizare cod galben de instabilitate atmosferică pentru mai multe județe din Muntenia, Oltenia și Moldova, valabilă până în dimineața acestei zile  la ora 10:00. Potrivit meteorologilor, în aceste zone se vor produce averse torențiale, descărcări electrice, intensificări ale vântului, vijelii și posibil grindină. Cantitățile de apă vor depăși, în intervale scurte de timp sau prin acumulare, 25 l/mp și izolat 50 l/mp.

Avertizarea vizează județele Mehedinți, Gorj, Dolj, Vâlcea, Olt, Argeș, Teleorman, Dâmbovița, Prahova, Vrancea, Galați, Bacău, Vaslui, Neamț, Iași, Suceava și Botoșani.

ANM a emis și o informare meteorologică, valabilă în întreaga țară, până miercuri, la ora 23:00. Specialiștii avertizează că instabilitatea atmosferică va fi temporar accentuată în cea mai mare parte a țării. Vor fi perioade în care se vor semnala averse ce vor avea și caracter torențial, frecvente descărcări electrice, intensificări ale vântului, vijelii și căderi de grindină. În intervale scurte de timp sau prin acumulare, cantitățile de apă vor depăși 15-25 l/mp, iar pe arii restrânse 35-40 l/mp.


Prognoza meteo se anunță manifestări de instabilitate atmosferică temporar accentuată în toată țara, îndeosebi în Moldova, nordul și vestul Munteniei precum și în Oltenia, unde sunt anunțate perioade cu instabilitate atmosferică temporar accentuată. 

Aceasta se va manifesta prin averse torențiale, descărcări electrice, intensificări ale vântului, vijelii și posibil grindină. Cantitățile de apă vor depăși, în intervale scurte de timp sau prin acumulare 25 l/mp și izolat 50 l/mp.

În capitală, vremea va fi instabilă. Meteorologii anunță averse și furtuni cu fulgere. Temperaturile maxime ating 31°C, iar minima nopții atinge 19°C. Vântul suflă cu 10 km/h dinspre NE, în rafale de 32 km/h. Cantitățile de apă vor fi însemnate: sunt așteptate 5 L/m². Furtuna continuă și pe timpul nopții.

Și în zona montană sunt așteptate averse și furtuni cu fulgere, atât pe timpul zilei cât și pe timpul nopții. Sunt așteptate temperaturi de 26°C la amiază și 14°C pe timpul nopții. Vântul suflă în rafale de 20 km/h, iar cantiatea de precipitații atinge 5 L/m². La munte, ploile vor continua și miercuri, 19 iunie 2019.

Te-ar putea interesa și: