Evenimentul Zilei > Social > ANM avertizează. Staționare a norului de fum provocat de incendiul din Sectorul 6. Cât va dura stagnarea poluanților
ANM avertizează. Staționare a norului de fum provocat de incendiul din Sectorul 6. Cât va dura stagnarea poluanților

ANM avertizează. Staționare a norului de fum provocat de incendiul din Sectorul 6. Cât va dura stagnarea poluanților

Locuitorii Sectorului 6 din București se vor confrunta cu un nor de fum intens. Factorii climatici nu au putut să împrăștie norul de poluanți, spun specialiștii. Incendiul a fost stins, motiv pentru care norul de fum nu ar staționa exagerat de mult, conform experților.

Locuitorii din Sectorul 6 se vor confrunta cu staționarea unui nor de fum, în urma incendiului care a izbucnit, sâmbătă, la un centru de colectare a deşeurilor de pe strada Bârsăneşti. Mai multe containere și o clădire cu etaj au fost afectate în urma evenimentului. Există condiții de vânt nu foarte puternic, care, astfel, nu a putut să împrăștie norul de poluanți, spun specialiștii.

Administraţia Naţională de Meteorologie (ANM) a emis un comunicat prin care avertizează că norul de fum din urma incendiului va staționa asupra orașului. Cetățenii din apropierea locului în care a avut loc incendiul sunt rugați să închidă geamurile.

Norul de fum va staționa

„Având în vedere simulările modelelor numerice rulate în cadrul Administraţiei Naţionale de Meteorologie privind evoluţia norului de fum din zona municipiului Bucureşti – sector 6 se apreciază că cerul va fi temporar noros, iar condiţiile de ploaie vor fi reduse. Vântul va sufla în general slab, din direcţie predominant vestică-sud-vestică, astfel că evoluţia norului de fum va fi de relativă staţionare şi dispersie atât în zona sursei de incendiu, cât şi în zonele limitrofe, cu o uşoară tendinţă de deplasare către est-nord-est”, a transmis ANM într-un comunicat.

Un incendiu puternic a izbucnit la un depozit de deșeuri din cartierul Militari, sectorul 6 al Capitalei. Autoritățile transmit că au realizat controale la acest operator economic și în luna martie. Din ultimele informații rezultă depășiri în ceea ce privește cantitatea de monoxid de carbon.

Care este motivul incendiului

Misiunea autorităților a fost extrem de dificilă. Organele competente au încercat să stingă focul în mai bine de trei ore. Containere cu deşeuri au luat foc. Incendiul s-a extins la un bloc din apropierea depozitului. Din fericire, nimeni nu a fost rănit.

„E vorba de o clădire a REMAT. Nu știm dacă deșeurile erau depozitate legal sau ilegal. Oamenii au fost evacuați ca măsură de prevenție. Va fi verificată legalitatea depozitului. După, să vedem dacă au existat autorizări pentru colectarea lor. ISU va verifica dacă firma respectivă a luat toate măsurile” Alin Stoica, prefectul municipiului București.

Ancheta autorităților a debutat, după ce focul de la fața locului a fost stins. Pompierii au ajuns la concluzia că principala posibilă cauză a incendiului este cea a unei erori umane. În interiorul halei se dezmembrau mașini și este posibil ca o scânteie să fi ajuns la materialele inflamabile din jur.

Informaţiile publicate de evz.ro pot fi preluate de alte publicaţii online doar în limita a 500 de caractere şi cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la această regulă constituie o încălcare a Legii 8/1996 privind dreptul de autor.