Oamenii de ştiinţă de la Universitatea din California şi Universitatea Stanford susţin că stăpânii de animale au mai puţine şanse să se îmbolnăvească de cancer limfatic, informează "Daily Mail", citat de Realitatea TV.
Cercetătoriii americani susţin că animalele de casă sunt un adevărat sistem de protecţie împotriva cancerului pentru stăpânii lor, întărindu-le sistemul imunitar.
Studii anterioare au arătat că acei copii care trăiesc alături de câini sau pisici se învoiesc mult mai rar de la şcoală din motive medicale, pentru că devin mai rezistenţi la infecţii. Alte studii susţin că bebeluşii care cresc alături de câini sau pisici sunt mai puţin predispuşi la alergii sau astm.
În ultima investigaţie ştiinţifică, cercetătorii americani au studiat 4.000 de pacienţi pentru a vedea dacă într-adevăr un animal de casă reduce riscul îmbolnăvirii de cancer. La final, mai puţin de 1.600 dintre participanţii la test au dezvoltat o formă de cancer limfatic, în timp ce alţi 2.500 au rămas sănătoşi.
Rezultatele testului au arătat astfel că stăpânii animalelor de casă au cu 30% mai puţine şanse de a dezvolta o astfel de formă de cancer. De asemenea, potrivit acestui studiu cu cât o familie păstrează un animal pentru mai mult timp cu atât este mai protejată împotriva acestei maladii.