De asemenea, Eleonora-Carmen Hărău s-a aflat în incompatibilitate şi în perioada 21 decembrie 2016 – 05 mai 2017, întrucât a deţinut simultan calitatea de senator şi funcţia de cenzor supleant la aceeaşi societate comercială, se arată într-un comunicat ANI transmis vineri.

Potrivit dispoziţiilor art. 82, alin. (1), lit. a) din Legea nr. 161/2003, "Calitatea de deputat şi senator este, de asemenea, incompatibilă cu: (…) cenzor la societăţile comerciale (…)". 

"Întrucât persoana evaluată nu a menţionat în declaraţiile de interese depuse în calitate de deputat şi de senator funcţia de cenzor supleant la Ameritech SA, ANI a sesizat Parchetul de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie, în vederea verificării indiciilor privind săvârşirea infracţiunii de fals în declaraţii prevăzută de dispoziţiile art. 326 din Legea nr. 286/2009 privind Codul penal", se mai arată în comunicat. 

Potrivit ANI, Eleonora-Carmen Hărău nu a depus la dosarul de evaluare un punct de vedere în exercitarea dreptului la apărare.

Te-ar putea interesa și: