Agenţia Naţională de Intergritate (ANI) a cerut Parlamentului României încetarea mandatului de deputat al lui Ionaş Florin Urcan şi diminuarea indemnizaţiei în cazul lui Florin Pâslaru, după ce rapoartele de evaluare privind incompatibilitatea au rămas definitive prin decizii ale instanţei.
În ceea ce îl priveşte pe deputatul Ionaş Florin Urcan, Agenţia Naţionalã de Integritate a solicitat Camerei Deputaţilor încetarea de drept a mandatului de deputat.
Agenţia Naţională de Integritate (ANI) a constatat la data de 4 noiembrie 2013 că Ionaş Florin Urcan, la data faptelor, primar al Oraşului Luduş, judeţul Mureş, "s-a aflat în stare de incompatibilitate în perioada exercitării mandatului 2008-2012, întrucât a deţinut, simultan, atât funcţia de ales local, cât şi calitatea de reprezentant din partea autorităţii publice locale în cadrul Consiliului de administraţie al Grupului Şcolar Industrial Luduş, precum şi calitatea de administrator în cadrul a două societãţi comerciale", precizează ANI într-un comunicat de presă, citat de Mediafax.
Raportul de evaluare a stării de incompatibilitate a rămas definitiv şi irevocabil prin decizia Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie din data de 23 martie 2016.
În cazul deputatului Florin-Costin Pâslaru, Agenţia Naţională de Integritate (ANI) a solicitat diminuarea indemnizaţiei cu 10% pe o perioadã de maximum 3 luni.
Agenţia Naţionalã de Integritate a constatat la data de 8 noiembrie 2011, Florin-Costin Pâslaru, deputat în Parlamentul României, "a propus angajarea şi a avizat contractul individual de muncă privind angajarea fiului său, în cadrul Biroului Parlamentar - Circumscripţia electoralã nr.18 Galaţi, încălcând astfel, prevederile Legii nr. 161 din 19 aprilie 2003", precizează ANI.
Raportul de evaluare a rãmas definitiv şi irevocabil prin decizia Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie din 18 mai 2016.