Evenimentul Zilei > Monden > Angelina Jolie a surprins internetul. Vrea să lupte pentru Afganistan. „Îmi este rușine…”. FOTO
Angelina Jolie a surprins internetul. Vrea să lupte pentru Afganistan. „Îmi este rușine…”. FOTO

Angelina Jolie a surprins internetul. Vrea să lupte pentru Afganistan. „Îmi este rușine…”. FOTO

Actrița Angelina Jolie, în vârstă de 46 de ani, care până în prezent nu a deținut conturi oficiale pe rețelele de socializare, s-a alăturat mediului online pentru a lupta pentru afgani. Trimis special al Înaltului Comisariat pentru Refugiaţi din cadrul Naţiunilor Unite, Angelina Jolie a mai scris un editorial în revista americană Time, unde a transmis că „îi este rușine” de felul în care forțele armate SUA s-au retras din Afganistan, potrivit CNN.

Angelina Jolie a decis să se alăture utilizatorilor de pe Instagram, pentru a vorbi despre situația din Afganistan, unde talibanii au preluat puterea, precum și despre femeile și copiii aflați în pericol. Actrița împărtășește poveștile afganilor și ale oamenilor care luptă pentru drepturile lor, în contextul în care talibanii încep să-și instaureze prevederile societale, iar libertățile câștigate în anul 2001 riscă să fie anulate.

Angelia Jolie luptă pentru femeile și copiii din Afganistan

Trimis special al Înaltului Comisariat pentru Refugiaţi din cadrul Naţiunilor Unite, Angelina Jolie a transmis că vrea să fie portavoce pentru afganii care luptă pentru siguranța lor.

„Chiar acum, oamenii din Afganistan îşi pierd posibilitatea de a comunica pe social media şi de a se exprima liber”, a scris Angelina Jolie. „Aşadar, am venit pe Instagram pentru a împărtăşi poveştile lor şi vocile celor de peste tot din lume care luptă pentru drepturile lor de bază”.

În prima postare pe contul său de Instagram, Angelina Jolie a publicat o scrisoare a unei fete afgane care vorbește despre fricile cu care se confruntă pe măsură ce talibanii își instaurează propriul regim în teritoriu.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Angelina Jolie (@angelinajolie)

„Înainte ca talibanii să vină… toţi aveam drepturi. Acum suntem din nou încarceraţi”, a scris fata în scrisoarea publicată de Angelina Jolie.

„Este dezgustător să vezi cum afganii fug din nou de teamă”

Actrița a mai dezvăluit că a vizitat granița cu Afganistanul cu două săptămâni înainte de atacurile teroriste din 11 septembrie 2001, unde a întâlnit refugiați afgani care fugiseră din calea talibanilor. „Asta a fost acum douăzeci de ani.

Este dezgustător să vezi cum afganii fug din nou din cauza sentimentului de teamă și incertitudine care le-a cuprins țara. Să cheltui atât de mult timp și bani, să verși atât de mult sânge și să pierzi vieți doar pentru a ajunge la un astfel de rezultat este un eșec aproape imposibil de înțeles”, a punctat Angelina Jolie.

Contul Angelinei Jolie, deschis vineri seară, are deja mai mult de 5 milioane de urmăritori.

Într-un articol de opinie publicat, vineri, în revista americană Time, actrița a mi punctat că „îi este rușine” de felul în care forțele armate SUA s-au retras din teritoriul Afganistanului.

Publicat in categoriile: Monden
Ne puteți urmări și pe pagina noastră de Facebook sau pe Google News
Accesează: