"Am trecut prin ceea ce îmi imaginez că au trecut şi au simţit mii de alte femei. Mi-am spus mie însămi să rămân calmă, să fiu puternică, şi că nu am niciun motiv să cred că nu voi trăi suficient de mult pentru a-mi vedea copiii crescând şi pentru a-mi cunoaşte nepoţii", a scris Angelina Jolie, în vârstă de 39 de ani, într-un editorial în ziarul The New York Times.

Îngrijorată, actriţa Angelina Jolie şi-a pierdut mama, bunica maternă şi o mătuşă din cauza cancerului.

În urmă cu două săptămâni, vedeta a fost înştiinţată despre rezultatele unui test sangvin din care reieşea că în organismul ei există posibili markeri biologici ai unei forme incipiente de cancer.

"Partea frumoasă a unor astfel de momente de viaţă constă în faptul că, atunci, există atât de multă claritate. Conştientizezi imediat pentru ceea ce trăieşti şi care sunt lucrurile care contează. E un factor catalizator şi te ajută să îţi menţii calmul", scrie vedeta americană, care are şase copii.

În ziua în care a aflat groaznica veste, Angelina Jolie a mers să discute cu medicul care a tratat-o şi pe mama ei, Marcheline, care a murit în 2007 din cauza unui cancer ovarian.

"Ea (doctoriţa, n.r.) a fost devastată când m-a văzut. Mi-a spus: «Arăţi exact ca ea». Asta m-a terminat", a adăugat ea.

După ce a făcut mai multe teste suplimentare, Angelina a aşteptat cinci zile pentru sosirea rezultatelor, pentru a vedea dacă în corpul ei există deja tumori canceroase.

"Am petrecut acele cinci zile ca şi cum mă aflam într-o ceaţă densă, dar am participat la meciul de fotbal al copiilor mei şi am făcut tot ce am putut pentru a rămâne calmă şi concentrată", a dezvăluit Angelina Jolie.

Rezultatul a fost negativ, însă Angie a preferat să suporte operaţia de extirpare a ovarelor, care  o va împinge într-o menopauză forţată.

"Eram extrem de fericită, deşi, din cauza acelui test radioactiv, nu puteam să îmi îmbrăţişez copiii. Exista în continuare riscul unui cancer în stadiu incipient, dar acel risc era minor în comparaţie cu riscul generat de situaţia în care aş fi avut deja o tumoare. Spre uşurarea mea, dispuneam în continuare de opţiunea îndepărtării pe cale chirurgicală a ovarelor şi a trompelor uterine şi am ales să fac acest lucru", a adăugat vedeta americană.