Angajatorul: „Eşti un imbecil!”/Angajatul: „Ok!” | FOTO

Angajatorul: „Eşti un imbecil!”/Angajatul: „Ok!” | FOTO

„-Măi, imbecilule, eşti un tâmpit!/ -Dar.../ -Ăsta e un ordin pentru că tu eşti un oligofren, gândeşti cu mintea aia de insectă, tu şi cu tine sunteţi parteneri sub steagul cretinismului!/ -Să-ţi explic.../ -Taci dracu' din gură, greşeală genetică ce eşti!”. Aşa ar suna, în rezumat, dialogul dintre manager şi angajatul fidel. Evident, cel care vorbeşte mai mult şi are mereu dreptate e managerul.

Florin Piersic Jr. şi Petre Fumuru, Sel şi Ritchie, sunt angajator şi angajat într-o comedie spumoasă la Teatrul Metropolis, din Capitală. „Zaruri şi cărţi”, în regia lui Piersic Jr., va avea premiera oficială sâmbătă seară, în cadrul programului „Nopţi în teatru” (biletul de intrare costă 21,2 lei). Cele 85 de minute de spectacol încep cu o melodie rock'n'roll şi mult fum de ţigară, apoi o pauză lungă, învăluită într-o lumină roşie, la masa cu cele două scaune şi tot atâtea personaje: doi tipi bine costumaţi, cu freze „sauvage”.

„O să te întreb ceva acuma. Şi vreau să fii cinstit cu mine. Eşti surd? Ai vată-n urechi? Eşti tâmpit?” – e introducerea pe care o face managerul de club. Şi dialogul curge frumos, cu replici hăzoase, la care spectatorii răspund de fiecare dată cu hohote de râs.

Un pupic pentru „cretinul din naştere”

Ne puteți urmări și pe Google News

Toată discuţia e despre cât trebuie să stea pe masă zarurile şi cărţile de joc şi cum NU-şi face treaba bine angajatul. „De ce erau zaruri folosite aseară pe masă? Vreau un răspuns! Taci dracului!”. Indiferent de explicaţie, Ritchie e un „oligofren” care habar n-are, un „cretin din naştere, care, din mila lui Dumnezeu, poate fi ridicat la rang de imbecil”. Iar Sel, managerul, e omul care poate suferi, în orice moment, o „moarte groaznică”, discutând cu angajatul incompetent.

Fumuru, pe care multă lume-l ştie şi de la Meteo, îşi joacă rolul de suspus cu „OK!” pe buze. Şi are un moment de glorie. Face ceva ce puţini s-a încumeta în vreme de criză: se răzvrăteşte împotriva şefului şi, între altele, îi strigă: „Dacă nu sunt bun de nimic, la ce mă mai ţii? Gata, am plecat! Caută-ţi altul cu care să speli pe jos!” Numai că localul cu zaruri şi cărţi e o industrie care merge şi pe timp de criză. Iar Sel – un Piersic Jr. ce face artă din aruncatul în aer a rotocoalelor de fum– îl păstrează pe supusul „imbecil”. Ba îl şi pupă.