Evenimentul Zilei > International > Angajații vor avea o saptămână liberă de la muncă. Decizia președintelui este clară
Angajații vor avea o saptămână liberă de la muncă. Decizia președintelui este clară

Angajații vor avea o saptămână liberă de la muncă. Decizia președintelui este clară

Președintele rus Vladimir Putin a aprobat miercuri o propunere guvernamentală de închidere a locurilor de muncă timp de o săptămână.

Măsura va intra în vigoare la începutul lunii noiembrie. Putin speră ca prin această decizie să combată creșterea alarmantă a numărului de cazuri de COVID-19 și de decese.

În cadrul unei întâlniri televizate cu oficial guvernamentali, Putin a declarat că această perioadă, de la 30 octombrie la 7 noiembrie, ar putea începe mai devreme sau ar putea fi prelungită pentru anumite regiuni.

Autoritățile din întreaga țară au luat măsuri pentru a limita răspândirea virusului, reflectând un sentiment de urgență tot mai mare, în timp ce se confruntă cu reticența larg răspândită a populației de a se vaccina cu vaccinul Sputnik V.

Recorduri negative zilnice în Rusia

Decesele cauzate de coronavirus în Rusia în ultimele 24 de ore au atins un nou record, ajungând la 1.02 și 34.073 de noi infecții.

„Situația epidemiologică evoluează diferit în fiecare regiune”, a spus Putin. „Având în vedere acest lucru, șefilor de regiuni li se acordă dreptul de a impune măsuri suplimentare”.

În aceeași linie, primarul Moscovei a anunțat marți patru luni de restricții pentru persoanele de peste 60 de ani nevaccinate.

Primăria a încercat să forțeze centrele comerciale să își conecteze camerele de la un sistem centralizat de recunoaștere facială care ar permite autorităților să impună purtarea unei măști de protecție în public, a relatat cotidianul Kommersant.

Jumătate din cele 600 de centre comerciale din Moscova nu s-au conectat la sistem.

„Dar acum, din cauza infecțiilor în creștere, autoritățile au decis să înăsprească controlul”, a spus primarul, adăugând că centrele comerciale care nu se conformează ar putea primi ordin de închidere.

Ministrul Sănătății, Mihail Murashko, a declarat că sistemul de sănătate funcționează sub o mare presiune. Aproximativ 650.000 de cadre medicale din întreaga Rusie au fost implicate în tratarea pacienților care suferă de COVID-19, a declarat miercuri agenția de știri Interfax, citată de Murashko.