Evenimentul Zilei > Actualitate > Angajată a unui restaurant, bătută de trei clienți revoltați. Le-a cerut dovada vaccinării VIDEO
Angajată a unui restaurant, bătută de trei clienți revoltați. Le-a cerut dovada vaccinării VIDEO

Angajată a unui restaurant, bătută de trei clienți revoltați. Le-a cerut dovada vaccinării VIDEO

Trei persoane din Texas au fost arestate după ce au agresat fizic o angajată a unui restaurant din New York, după ce aceasta le-a cerut să prezinte dovada vaccinării pentru a le putea servi masa, relatează NBC News.

Un grup de persoane din Texas, care intenționau să servească masa la un restaurant din New York au luat la bătaie o angajată a localului după ce aceasta le-a cerut clienților să prezinte dovada vaccinării pentru a- putea servi. Personalul localului și trecătorii au intervenit pentru a despărți persoanele implicate în încăierare. Scena a fost filmată de unul dintre martori și postată pe rețelele de socializare.

Angajată a unui restaurant, bătută pentru că a cerut dovada vaccinării clienților

Identitatea angajatei agresate fizic nu a fost făcută publică, însă potrivit raportului autorităților, aceasta a fost lovită în mod repetat cu pumnii, iar colierul pe care îl purta a fost spart. Autoritățile au mai informat despre un pacient care a fost transportat la spitalul Mount Sinai, însă nu au precizat, concret, dacă este vorba despre aceeași angajată sau o altă victimă și nici nu au oferit detalii cu privire la starea de sănătate a acesteia.

Agresorii sunt trei bărbați cu vârste de 21, 44 și 49 de ani. Aceștia au fost preluați de Departamentul Poliției din New York și audiați cu privire la cele întâmplate. În prezent, bărbații se află în arest.

În poziția oferită presei, reprezentanții restaurantului unde a avut loc conflictul au precizat că „ este o situație șocantă și tragică atunci când unul dintre angajații noștri este agresat pentru că își face treaba – așa cum cer autoritățile orașului – și încearcă să își câștige existența”.

Restricții dure în New York. „Nu toată lumea va fi de acord”

Președintele districtului Manhattan, Gale Brewer, a precizat că incidentul este „complet inacceptabil”. „Niciun local nu ar trebui să tolereze acest tip de violență împotriva angajaților”, a mai adăugat ea.

New York este primul oraș important din SUA care a impus, săptămâna aceasta, restricții la nivelul operatorilor economici. Clienții localurilor, sălilor de divertisment și fitness trebuie să prezinte dovada vaccinării pentru a putea să aibă acces în spații închise. Societățile care nu respectă măsurile vor fi sancționate cu suma de 1.000 de dolari.

După impunerea măsurilor, primarul Bill de Blasio a atras atenția că „nu toată lumea va fi de acord” cu restricțiile, însă a subliniat necesitatea adoptării lor pentru a ține sub control răspândirea coronavirusului.

Peste două treimi din populația orașului New York este vaccinată împotriva coronavirusului.

Publicat in categoriile: Actualitate
Ne puteți urmări și pe pagina noastră de Facebook sau pe Google News
Accesează: