Evenimentul Zilei > Actualitate > Angajări masive în Poliţia Română. Peste 1500 de posturi scoase la concurs. Ce condiţii trebuie îndeplinite 
Angajări masive în Poliţia Română. Peste 1500 de posturi scoase la concurs. Ce condiţii trebuie îndeplinite 

Angajări masive în Poliţia Română. Peste 1500 de posturi scoase la concurs. Ce condiţii trebuie îndeplinite 

Peste 2.600 de posturi au fost scoase la concurs în şcolile postliceale ale Ministerului Afacerilor Interne, potrivit comunicatului MAI, ptintre care 1.592 pentru agenţi de poliţie.
În perioada 2 septembrie – 3 noiembrie 2021, se organizează o nouă sesiune de admitere în cele 2 unități de învățământ preuniversitar ale Poliției Române: Școala de Agenți de Poliție Vasile Lascăr – Câmpina și Școala de Agenți de Poliție Septimiu Mureșan – Cluj-Napoca.
Potrivit comunicatului MAI: Numărul de locuri, defalcat pe specializări, este următorul:
-1.592 pentru agenţi de poliţie,
-225 pentru agenţi de poliţie de frontieră,
-551 de locuri pentru subofiţeri de jandarmi,
-275 pentru subofiţeri de pompieri şi protecţie civilă,
-25 de locuri pentru specializarea maistru militar auto, se precizează în comunicatul Mi
Cererile tip de înscriere se transmit exclusiv în format electronic, la adresa de e-mail a unităţii de recrutare, în perioada 2-14 septembrie 2021, inclusiv în zilele de sâmbătă şi duminică, unităţile de recrutare urmând să publice pe site-ul oficial adresa de e-mail la care se vor transmite aceste cereri. Candidaţii se pot înscrie la o singură şcoală postliceală.

Unitățile de recrutare vor posta pe site-ul oficial adresa de e-mail la care se vor transmite aceste cereri. Candidații se pot înscrie la o singură școală postliceală.

Lista cu unitățile de recrutare se regăsește pe site-ul politiaromana.ro şi ro/politia-romana/unitati-teritoriale.

Sesiunea de admitere cuprinde mai multe etape. După încheierea perioadei de recrutare, sunt planificate evaluarea psihologică a candidaților, proba de evaluare a performanței fizice, susținerea probei de evaluare a cunoștințelor, iar, la final, examinarea medicală a candidaților rămași în concurs după parcurgerea etapelor amintite”, se arată într-o informare a Poliţiei Române.

Probe fizice şi centrele zonale de selecţie

Proba de evaluare a performanței fizice va fi susținută în perioada 29 septembrie – 5 octombrie 2021, indiferent de unitatea de învățământ pentru care candidatul a optat, în centrele zonale de selecție, astfel:

– Academia de Poliție „Alexandru Ioan Cuza” – pentru candidații din Municipiul București și județele: Argeș, Călărași, Constanța, Giurgiu, Ialomița, Ilfov, Teleorman, Tulcea;

– Școala de Agenți de Poliție „Vasile Lascăr” Câmpina – pentru candidații din județele: Brașov, Brăila, Buzău, Covasna, Dâmbovița, Galați, Prahova, Vrancea;

– Școala de Agenți de Poliție „Septimiu Mureșan” Cluj-Napoca – pentru candidații din județele: Alba, Bistrița-Năsăud, Cluj, Harghita, Hunedoara, Maramureș, Mureș, Sălaj, Sibiu;

– Școala de Pregătire a Agenților Poliției de Frontieră „Avram Iancu” Oradea – pentru candidații din județele: Arad, Bihor, Caraș-Severin, Satu Mare, Timiș;

– Școala Militară de Subofițeri Jandarmi „Grigore Alexandru Ghica” Drăgășani – pentru candidații din județele: Dolj, Gorj, Mehedinți, Olt, Vâlcea;

– Școala Militară de Subofițeri Jandarmi „Petru Rareș” Fălticeni – pentru candidații din județele: Bacău, Botoșani, Iași, Neamț, Suceava, Vaslui.

Rezultate finale până la 3 noiembrie 2021

Candidații care au promovat proba de evaluare a performanței fizice vor susține proba de evaluare a cunoștințelor la data de 9 octombrie 2021, iar rezultatele obținute vor fi postate pe site-ul oficial al unității de învățământ pentru care optează.

Examinarea medicală se realizează în ordinea descrescătoare a notelor finale, în perioada 11 – 31 octombrie 2021.

Rezultatele finale ale admiterii se afișează la sediul unităților de învățământ și se postează pe site-ul oficial al acestora, până la data de 3 noiembrie 2021, informează Agerpres.

Detalii cu privire la această sesiune de admitere se regăsesc pe site-ul MAI, pe site-ul Poliției Române, precum și pe site-urile fiecărei instituții de învățământ:

Școala de Agenți de Poliție „Vasile Lascăr” Câmpina: scoalapolitie.ro.

Școala de Agenți de Poliție „Septimiu Mureșan” Cluj-Napoca: scoalapolcj.ro.

Publicat in categoriile: Actualitate
Ne puteți urmări și pe pagina noastră de Facebook sau pe Google News
Accesează: