Andrei Muraru a devenit ambasadorul României în SUA cu acte în regulă. Președintele Iohannis a semnat decretul

Andrei Muraru a devenit ambasadorul României în SUA cu acte în regulă. Președintele Iohannis a semnat decretul

Andrei Muraru a devenit ambasadorul României în Statele Unite ale Americii (SUA), după ce președintele Klaus Iohannis a semnat, miercuri, decretul de numire.

Președintele României, Klaus Iohannis a semnat, miercuri, decretul pentru numirea lui Andrei Muraru în funcția de ambasador al României în Statele Unite ale Americii (SUA). Muraru, fost consilier prezidențial, îl va înlocui pe George Maior la Washington.

Andrei Muraru a fost numit ambasador în SUA, președintele Klaus Iohannis a semnat decretul

„Președintele României, Klaus Iohannis, a semnat miercuri, 7 iulie 2021, următoarele decrete:

• Decret pentru eliberarea din funcția de consilier prezidențial a domnului Dan-Andrei Muraru. • Decret privind acreditarea domnului Dan-Andrei Muraru în calitate de ambasador extraordinar și plenipotențiar al României în Statele Unite ale Americii, cu reședința la Washington”, a anunțat Administrația Prezidențială, miercuri.

Ne puteți urmări și pe Google News

Andrei Muraru îl va înlocui pe George Maior, care va pleca la post la ambasada României din Iordania. Până acum, Muraru a fost consilier prezidențial, şef al Departamentului Relaţii cu Autorităţile Publice şi Societatea Civilă. El a ocupat această funcție din 2014, de la începutul primului mandat prezidențial al lui Klaus Iohannis.

Muraru a declarat, anterior, că printre prioritățile mandatului său se vor număra sporirea investițiilor americane în România și creșterea prezenței militare americane. El s-a declarat încrezător că până la sfârșitul mandatului președintelui Iohannis (în 2024 - n.r.), românii vor putea călători în Statele Unite fără a avea nevoie de viză.

Cum arată CV-ul ambasadorului Andrei Muraru

Născut în  anul 1982, Andrei Muraru este absolvent al Facultății de Istorie (2005), licențiat al programului de master „Românii și Europa” (2007) și doctor în Istorie (2011) al Universității „Alexandru Ioan Cuza” din Iași (sursa – presidency.ro).

A lucrat în cadrul Institutului de Investigare a Crimelor Comunismului și Memoria Exilului Românesc (IICCMER) încă de la înfiinţare (2006), ocupând diferite poziții, de la expert-cercetător la președinte executiv (2012-2014). În perioada 2006-2009, a fost consilier la Cancelaria Primului-ministru şi consilier al directorului general al Arhivelor Naţionale ale României. A fost membru al Consiliului de Administrație al Societății Române de Televiziune (2014). În intervalul iulie-decembrie 2014, a fost consilier personal al președintelui Partidului Național Liberal, Klaus Iohannis.