Verificarile sunt efectuate în cadrul „Programului de asigurare a conformarii fiscale a persoanelor fizice cu risc fiscal“. Acesta presupune verificarea la sânge a românilor care afişeaza averi semnificative, dar care nu sunt justificate de veniturile declarate, conform unor surse din cadrul ANAF, citate de Adevărul.  

Andreea Marin si Stefan Banica Jr vor fi notificaţi de Agentia Naţională de Administrare Ficală (ANAF) cu privire la începerea verificarii fiscal şi  li se va solicita să ducă dovada veniturilor în baza cărora s-au efectuat anumite cheltuieli. 

Contactat de EVZ, Ştefan Bănică a spus că nu are de făcut niciun comentariu pe baza acestui subiect.

“Aflu aceasta poveste la nivel de zvon, de la voi, caci eu nu am primit nicio notificare in acest sens. Dar chiar si asa, cred ca nu e nimic anormal sa primesti un control la un moment dat, iar acum inteleg ca e vorba de o campanie nationala in acest scop. Din punctul meu de vedere, aceasta procedura ar trebui privita ca normalitate si nu ai de ce sa te temi daca esti un om corect, iar din veniturile de pe urma muncii tale iti platesti datoriile catre stat. Asa e firesc: fiecare individ sa isi vada de treaba si sa fie constient ca, fiind corect in privinta taxelor, nu lasa aceasta povara fiscala sa apese pe umerii celor ce se straduiesc sa faca totul bine, fara sa aiba nimic de ascuns. Nu ma mira nici ca numele meu – in acest caz alaturi de cel al lui Stefan – apare in acest titlu de ziar, m-am obisnuit cu asta, stiu ca numele pus in titlu plus o poza alaturi atrage atentia cititorului si creste interesul fata de articol”, a spus Andreea Marin pe contul ei de socializare.

Vedetele, care încă nu au fost notificate, vor completa câte o declaraţie de patrimoniu şi urmează să aducă o serie de documente justificative. 

În cazul în care aceştia dovedesc că veniturile în baza cărora s-au facut anumite cheltuieli (achizitii de imobile, autoturisme etc) au fost declarate la Fisc, se emite o decizie de încetare a procedurii de verificare. Dacă aceştia nu pot justifica veniturile, atunci ANAF va emite o decizie de impunere, “pentru orice venituri constate de organele fiscale, a căror sursă nu a fost identificată, se impune cota de impozit de 16%, la care se adaugă dobânzile şi penalităţile”.

Declaraţia de patrimoniu şi venituri trebuie depusă în termen de 60 de zile de la primirea avizului de la Fisc. În caz contrar, cei doi riscă amenzi de până la 50.000 de lei.

Detalii pe evzmonden.ro

 

 

Te-ar putea interesa și: