Evenimentul Zilei > International > Andreas Lubitz, copilotul avionului prăbuşit în Alpii francezi, a consultat 41 de medici în ultimii cinci ani
Andreas Lubitz, copilotul avionului  prăbuşit  în Alpii francezi, a consultat 41 de medici în ultimii cinci ani

Andreas Lubitz, copilotul avionului prăbuşit în Alpii francezi, a consultat 41 de medici în ultimii cinci ani

Personalitatea lui Andreas Lubitz este punctul central al anchetei cu privire la cauzele prăbuşirii avionului Airbus A320. Copilotul a consultat şapte medici doar în luna anterioară producerii tragediei aviatice, relatează Le Parisien în pagina electronică.

Andreas Lubitz a fost consultat de "41 de medici în ultimii cinci ani", dintre care şapte în luna anterioară prăbuşirii avionului Airbus A320 al companiei Germanwings în Alpii francezi, a precizat joi, la Paris, procurorul Brice Robin, informează Mediafax.

Acum o săptămână, procurorul din Marsilia menţiona că Lubitz a fost consultat de "zeci" de medici.

Pe de altă parte, el a anunţat că o informaţie judiciară contra X pentru ucidere din culpă va fi deschisă în cursul săptămânii viitoare.

"Dreptul penal francez îmi interzice să deschid o informaţie judiciară pentru asasinat, deoarece autorul a decedat", a precizat el.

Ancheta în acest caz a semnalat deja antecedentele depresive, chiar suicidare, ale copilotului Andreas Lubitz.

La 24 martie, un avion Airbus A320 al companiei Germanwings care se deplasa de la Barcelona (Spania) la Düsseldorf (Germania) s-a prăbuşit în Alpii francezi provocând moartea a 150 de persoane, între care 72 de germani şi 50 de spanioli. Potrivit primelor elemente ale anchetei, avionul a fost prăbuşit intenţionat de copilotul german Andreas Lubitz, care suferea de probleme psihice.