Editura Evenimentul si Capital

Ancheta „Mafia silicoanelor”. Doctorii ofereau reduceri de 1.000 de euro. Peste 1,5 MILIOANE de euro NEJUSTIFICAȚI

14-04/11-nicolae-antohi-465x390
Autor: | | 8 Comentarii | 3884 Vizualizari


Vezi galeria foto:

Referatul întocmit de procurorii Parchetului de pe lângă Tribunalul București arată motivele care au condus la arestarea medicilor de la Spitalul Clinic de Urgenţă Chirurgie Plastică Reparatorie şi Arsuri. Printre acuzațiile aduse se numără și paguba adusă unității sanitare dar și încălcarea legii privind decontarea către Casa de Asigurări a operațiilor estetice. Acasă și în conturi, șase dintre medici avea peste 1,5 milioane de euro.

Urmărirea penală în acest caz a fost începută pe 24 septembrie 2013, pentru înșelăciune. Ulterior, pe 6 martie 2014, s-a decis schimbarea încadrării în înșelăciune, fals intelectual, luare și dare de mită. Procurorii arată, în motivare, că la Spitalul de Arși, se face, conform legii, chirurgie plastică și recuperatorie, nu şi chirurgie estetică. În desfășurarea anchetei, procurorii au mai reținut că „medicii pretind de la pacienți sume de bani, mai mici decat preturile solicitate pentru efectuarea intervențiilor estetice în clinici private, pentru aceleași intervenții în spital”.

Complicitate medic-pacient

Pentru a-şi crea o aparenţă legală exista o complicitate între medici și beneficiarii operațiilor estetice: „Inculpaţii şi suspecţii au stabilit o listă de tarife pentru fiecare intervenţie chirurgicală, afişată în spital, conţinând preţuri extrem de reduse”.

„Toți medicii vizați în cauză au site-uri pe care prezintă detaliat operațiile estetice pe care le pot efectua și prezintă ca adresa de contact și Spitalul Clinic de Urgenţă Chirurgie Plastică Reparatorie şi Arsuri (la unii dintre aceștia este chiar singurul contact afișat), iar în momentul în care sunt contactați de pacienți, majoritatea îi cheamă pentru consultație la această locație, în timpul programului”, se arată în referatul cu propunerea de arestare preventivă.

Diferența între operațiilor de la privat și cele de la spital

De asemenea, adaugă anchetatorii, în timpul consultației, medicii recomandă efectuarea intervenției în spital, prezentand avantajele financiare față de efectuarea în clinică. Printre acestea, se numără: unii dintre medici nu operează decât la spital și oferă pacienților un preț mai mic decât cel practicat în general în privat, iar cei care operează și în clinici private, le spun diferențele de preț între aceeași operație efectuată de ei în privat sau în spital:

o rinoplastie: 1800/3500 Euro în privat și 1400/3000 Euro în spital implant mamar: 2700/3500 de Euro în privat și 2000/3000 Euro în spital mastopexie (ridicare sani): 2000 de Euro în privat și 1800 Euro în spital abdominoplastie: 2500/3500 de Euro în privat și 2200/3000 Euro în spital blefaroplastie: 1500 de Euro în privat și 1000 Euro în spital

Procurorii arată că aceste diferențe de preț se explică prin aceea că într-o clinica privata medicul plătește separat chiria sălii de operație, personalul clinicii, iar venitul său este impozabil.

Interceptări

Interceptările telefoanelor medicilor au stat la baza probatoriului, în cazul multora dintre doctorii aflați, acum, după gratii sau în anchetă. Iată ce dialog asistenta doctorului Nicolae Antohi cu o pacientă:

„Asistenta C.: Deci, încercaţi să obţineţi un bilet de trimitere de la medicul de familie către spitalul de chirurgie plastică şi reparatorie cu diagnosticul deviaţie de sept.

Pacienta - P.D.A.: ÎhÎ!

C. : Adeverinţă de salariat sau de student, ceva?

P.D.A.: …de student.

C.: Aşa o adeverinţă de student şi cu aceste două hârtiuţe… asta ar însemna pe opt, marţi dimineaţa să mergeţi la analize.

P.D.A.: Ok!

C.: Dar sunaţi-mă în momentul când obţineţi biletul de trimitere ca să vedem cum procedam, da?

P.D.A.:Îhî! păi da, păi atunci… ramâne pe săptămâna viitoare şi eu fac rost de foile astea două.”

„S-a operat în Franța de proasă ce e

Pe 7 noiembrie, anul trecut, a fost interceptată o convorbire între doctorul Sorin Parasca (P.S.) și un alt inculpat în acest dosar, PBF:

„P.B.F.: Ştii cât are O?

Mai ceva ca un film erotic! Nicolae si Elena Ceausescu au facut dragoste cu MARTORI! Au povestit exact cum s-a intamplat!

Pagina 1 din 2

Stirile zilei

Alte articole din categoria: Justiţie

Alte articole din categorie

capital.ro
libertatea.ro
rtv.net
fanatik.ro
wowbiz.ro
b1.ro
cancan.ro
playtech.ro
unica.ro
dcnews.ro
stiridiaspora.ro

LASA UN COMENTARIU

Caractere ramase: 1000

CITEŞTE ŞI