Evenimentul Zilei > Actualitate > Anchetă la Centrul de Dializă Alba. Un medic, două asistente și cinci pacienti cu COVID 19
Anchetă la Centrul de Dializă Alba. Un medic, două asistente și cinci pacienti cu COVID 19

Anchetă la Centrul de Dializă Alba. Un medic, două asistente și cinci pacienti cu COVID 19

Direcția de Sănătate Publică (DSP) Alba a demarat o anchetă la Centrul de Dializă Alba Iulia după ce opt persoane, între care un medic și două asistente au fost depistate pozitiv cu COVID-19.

Reprezentanții DSP controlează dotarea cu echipamente de protecție, folosirea, efectuarea triajului epidemiologic la accesul pacienților în unitate, respectarea precauțiunilor minime prevăzute de lege, precum și respectarea regulilor de transport al pacienților dializați.

Toți cei depistați pozitiv împreună cu contacții direcți sunt izolați.

De asemenea, reprezentanții DSP au subliniat că au fost predate către Centrul de Dializă Alba Iulia recoltoare de probe suficiente, astfel încât să poată fi testate toate cadrele medicale și toți pacienții.

„Au fost testate, cu prioritate, persoanele care au fost pe aceeași tură cu primele 2 cazuri pozitive. Personalul confirmat pozitiv se va izola, se va lucra pe ture distincte COVID și non COVID cu personal suplimentar care va purta obligatoriu echipament de protecție. Toți pacienții dializați, fie că sunt pozitivi sau negativi, trebuie să beneficieze de asistență medical. Continuăm testarea la capacitate maximă în județ, fiind cea mai bună metodă să identificăm și să izolăm cazurile positive”, au menționat reprezentanții DSP Alba.

Totodată, DSP ia în calcul și o eventuală nedeclarare a unor pacienți a contactului cu membri de familie sau alți apropiați întorși din state europene afectate de pandemie, potrivit dcnews.ro

 

Publicat in categoriile: Actualitate
Ne puteți urmări și pe pagina noastră de Facebook sau pe Google News
Accesează: