Evenimentul Zilei > International > Anchetă de proporții în Germania, vizate sunt o agenție guvernamentală, Ministerul de Finanțe și Ministerul de Justiție.
Anchetă de proporții în Germania, vizate sunt o agenție guvernamentală, Ministerul de Finanțe și Ministerul de Justiție.

Anchetă de proporții în Germania, vizate sunt o agenție guvernamentală, Ministerul de Finanțe și Ministerul de Justiție.

O anchetă de amploare a fost demarată, joi, în Germania, după ce autoritățile s-au sesizat în privința activității avute de o agenție guvernamentală.

Procurorii din Germania au anunţat, astăzi, că au confiscat documente de la Ministerul de Finanţe şi Ministerul de Justiţie. A fost vorba despre o acțiune în cadrul unei anchete ce vizează o posibilă obstrucţionare a justiţiei de către o agenţie guvernamentală care este responsabilă de investigarea spălării banilor, după cum anunță Agerpres.

Momentul în care autoritățile au decis să dea drumul la investigație. O bancă a raportat către FIU plăţi suspecte spre Africa de peste un milion de euro

Procurorii au precizat în cadrul unui comunicat ce a fost redactat, joi, că investighează Unitatea pentru Informaţii Financiare (FIU) începând din 2020 din cauză că agenţia nu a transmis mai departe, către poliţie şi justiţie, rapoarte de la bănci privind posibile cazuri de spălare de bani. Investigaţia a fost declanşată după ce o bancă a raportat către FIU plăţi suspecte spre Africa de peste un milion de euro. Banca avea suspiciuni că plăţile ar avea legătură cu traficul de arme şi de droguri şi cu finanţarea terorismului.

În ultimii ani, numărul rapoartelor despre activităţi suspecte a scăzut într-un mod alarmant, iar situația a dat naștere unor mari semne de întrebare din partea oficialilor

Cei de la FIU au luat notă de raport, dar nu l-a transmis mai departe către agenţiile de aplicare a legii. Procurorii au spus că analizează de asemenea faptul că, din momentul în care FIU a prelua controlul asupra spălării banilor în anul 2017, numărul rapoartelor despre activităţi suspecte a scăzut în mod semnificativ. De asemenea oficialii au mai precizat că verificări anterioare asupra FIU au arătat că a existat o amplă comunicare cu ministerele care au fost verificate joi.

Procurorii vor să stabilească nivelul de implicare al oficialilor din ministere în deciziile FIU. Care este parte a Administraţiei Federale a Vămilor, care este controlată de Ministerul de Finanţe, după cum mai precizează sursa citată.

Publicat in categoriile: International
Ne puteți urmări și pe pagina noastră de Facebook sau pe Google News
Accesează: