Cercetările în cazul incendiului care a mistuit clubul de fițe sunt stopate de un amănunt care îi poate duce pe altă pistă pe anchetatori. Renumitul local a fost construit pe un sit arheologic, în baza unei autorizații acordată ilegal de instituția condusă de Neculai Onțanu. Acum, demolarea se poate face doar cu aviz de la Ministerul Culturii
Probele care pot stabili dacă la clubul Bamboo a fost sau nu o mână criminală întârzie să apară deoarece demolarea ruinelor, așa cum au stabilit specialiștii Inspectoratului de Stat în Construcții (ISC), nici măcar nu a început. Anchetatorii se lovesc, acum de o altă problemă: clubul Bamboo era construit într-o zonă protejată unde se află mai multe siteuri arheologice, iar autorizația de demolare trebuie să o dea Direcția de Cultură din Primăria Capitalei și Ministerul Culturii. Problema este că, studiind documentele oficiale emise de autorități, aflăm că Primăria Sectorului 2, condusă, atunci, de Neculai Onțanu (foto) a emis, pe 6 decembrie 2012, o autorizație de construire ilegală pentru SC Morgana Invest SRL, firma care deținea clubul Bamboo. Mai exact, conform listei monumentelor istorice, din Sectorul 2 al Capitalei, strada Tuzla, pe care se afla clubul Bamboo, este cuprinsă în arealul a șapte site-uri arheologice. Acolo se află necropole, așezări geto-dacice, construcții din epoca bronzului etc. care au următoarea descriere: Cartierul Tei, pe malul sud-vestic al Lacului Tei, suprapus de str. Caroieni, Tuzla, Glodeni şi Olteţului.
Aviz favorabil
Așa cum reiese dintr-un comunicat, dat la scurt timp după producerea incendiului care a mistuit, pe 21 ianuarie 2017, clubul Bamboo, Primăria Sectorului 2 preciza că SC Morgana Invest SRL, „în vederea reautorizării bazei de agrement — etapa II — corpul de birouri și unități de cazare, autorizată inițial prin AC nr. 1197/ 74T/ 11.10.2006 și nr. 999/ 48T/ 31.07.2008” a solicitat și obținut autorizația de construire nr. 654/ 41T/ 06.12.2012 din partea instituției condusă de Neculai Onțanu. Ulterior, susțin reprezentanții primăriei, societatea care administra clubul Bamboo „a depus anunțul de începere a lucrărilor la Primăria Sectorului 2 cu nr. 66175/ 10.11.2014 și la Inspectoratul Regional de Construcții București-Ilfov cu nr. 35815 /17.11.2014”
Terenul blestemat pe care a murit Ionuț
Conform legii, autorizația de construire trebuia obținută de la Primăria Capitalei, cu avizul Ministerului Culturii. „Noi nu avem legătura cu ancheta, doar că, conform legii, pentru a se desființa acele rămășite trebuie emisă o autorizație de desființare de la Primăria Capitalei. Fiind zonă cu sit arheologic, Primăria Capitalei emite autorizația și de desființare și de construire”, a precizat viceprimarul sectorului 2, Dan Cristian Popescu, citat de B1TV. Într-o solicitare pentru obținerea avizului de oportunitate a Planul Urbanistic Zonal (PUZ), depusă pe 23 iulie 2014, la Consiliul General București de dezvoltatorul imobiliar SC Tei Rezidential, se precizează că terenul de strada Tuzla, nr 50, adresa clubului Bamboo, figurează în site-ul arheologic, clasat monument istoric, Lacul Tei Debarcader. Pe acel teren a murit, pe 2 septembrie 2013, Ionuţ Anghel, băieţelul de patru ani care a fost sfâşiat de câini.