Cutremur în JUSTIȚIE. Inspectorii ANAF lucrează cot la cot cu PROCURORII. OBIECTIV COMUN: Distrugerea FIRMELOR ROMÂNEȘTI. Detalii REVOLTĂTOARE

Cutremur în JUSTIȚIE. Inspectorii ANAF lucrează cot la cot cu PROCURORII. OBIECTIV COMUN: Distrugerea FIRMELOR ROMÂNEȘTI. Detalii REVOLTĂTOARE

A apărut dovada care demonstrează faptul că ANAF lucrează cot la cot cu procurorii lui Lazăr chiar în sediul Parchetului General. Aproximativ 300 de inspectori ANAF sunt detașați la PÎCCJ, în parteneriat cu procurorii așa-ziși independenți, iar mii de firme au sechestre pe conturi ani de zile, fără că procurorii să răspundă pentru distrugerea afacerilor. Din acest motiv, statul pierde sume uriașe, deoarece firmele distruse nu mai pot plăti taxe, iar salariații trebuie întreținuți în șomaj.

Conform jurnaliștilor de la Luju, în fotografia de mai jos, se poate observa cum la Parchetului General își au cuibul zeci de inspectori ANAF, care lucrează cot la cot cu procurorii,  sub pretextul combaterii evaziunii fiscale. Aceștia mai precizează că fotografia a fost realizată în 25 ianuarie 2019, în sediul Parchetului General, la camera 509, etajul 5, fiind situată strategic chiar în proximitatea cantinei din PÎCCJ, situată la etajul 6, unde inspectorii ANAF servesc masa împreună cu procurorii.

Situția este gravă, deoarce ANAF este o instituție a Executivului, aflată în afară autorității judecătorești, din care face parte Ministerul Public. Mai mult, potrivit legii, în caz că există suspiciuni de evaziune fiscală sau de sustrageri de la plata TVA, ANAF este parte în litigiile cu agenții economici, și sesizează Parchetul pentru a se lua măsurile cuvenite: clasarea cauzelor sau sesizarea instanței cu rechizitorii, ori cel mai grav pentru un agent economic, instituirea de măsuri asigurătorii (sechestre, popriri) care duc automat la falimentarea agenților economici aflați în cercetare penală.

Ne puteți urmări și pe Google News

Nu mai miră pe nimeni de ce de ani de zile, românii acuză faptul că autoritățile române distrug capitalul românesc și favorizează firmele străine care nu sunt niciodată cercetate, și că foarte multe societăți au fost distruse prin aplicarea de sechestre, menținute cu anii, în timp ce procurori absolut nesimțiți nu mișcau cu anii o filă în dosare, până când firma sechestrată înceta să mai existe, mai scrie Luju.

Niciun procuror nu a răspuns pentru distrugerea a mii de firme românești, în majoritate prin metodă instituirii de sechestre, nici măcar atunci când dosarele au fost închise cu clasare sau achitare.

Un caz etalon al hăituirii oamenilor de afaceri este cel al magnatului Ioan Niculae, căruia sistemul mafiot i-a dat o condamnare de 2 ani cu executare pentru o așa zisă fraudă financiară, cu consecință închiderii combinatelor sale de îngrășăminte agricole din Făgăraș și trimiterea în șomaj a peste 10.000 de salariați. În urmă închiderii firmelor lui Ioan Niculae, România a fost nevoită să importe îngrășăminte agricole din alte state, la prețuri mult mai mari. Caz precum cel al lui Ioan Nicolae sunt cu miile, chiar dacă nu au aceeași anvergură.

Grozăvia faptului prezentat de Lumea Justiției constă în faptul că asemenea situații nu sunt deloc singulare, ci dimpotrivă, au o amploare devastatoare. Potrivit informațiilor obținute din surse avizate, în prezent, peste 300 de inspectorii ANAF sunt detașați în Ministerul Public, cu precădere la parchetele de tribunale și curți de apel, unde acționează cot la cot cu procurorii. De cel puțin 4 ani, inspectorii ANAF s-au mutat în sediile parchetelor, la anumite momente chiar împreună cu ofițerii SRI detașați în timpul guvernării Cioloș la ANAF, și au lucrat cot la cot, nu pentru a obligă multinaționalele să plătească taxe și impozite, ci dimpotrivă, pentru a elimina toată concurență românească.

Problema inspectorilor ANAF detașați la parchete îi vizează și pe aceștia, întrucât nu se mai poate vorbi de imparțialitate și obiectivitate a unor inspectori fiscali, care știu că procurorul este tovarășul lor de muncă, și că orice vor sesiza procurorilor se va transformă în dosar penal și sechestru asigurător.

Cristian Ban din CSM, fost șef al PCAB, deschizător de drumuri  al operațiunii PCAB-SRI-DIPI-ANAF

Lumea Justiției reamintește faptul că la nivelul Parchetului Curții de Apel București (condus multă vreme de actualul membru CSM Cristian Ban, care laudă parteneriatul sau cu SRI și cu ANAF în bilanțurile de activitate anuale) precum și nivelul Parchetului Capitalei, au existat și există echipe comune anti-agenți economici care au nenorocit cele mai importante firme din Capitală și împrejurimi.

Acest lucru reiese chiar din Analiza activității desfășurată de Parchetul de pe lângă Curtea de Apel București și parchetele din subordine în anul 2015, unde se reține că pentru recuperarea a peste 65% din totalul prejudiciilor recuperate național, PCAB și parchetele din subordonate au avut un sprijin important ni IGPR, DGPMB, structurile DIPI și SRI, dar și „nu în ultimul rând specialiștii antifraudă din cadrul ANAF detașați la parchete”.