Ana Maria Pătru a reacționat dur după ce a fost trimisă în judecată de DNA, sub control judiciar pentru săvârşirea infracţiunilor de trafic de influenţă în formă continuată și spălare de bani.Procurorii anticorupție au decis să finalizeze dosarul în care era cercetată fosta președintă a Autorității Electorale Permanente. Astfel, Ana Maria Pătru a fost trimisă în judecată pentru spălare de bani și trafic de influență. Dosarul a fost trimis spre judecare Tribunalului București, cu propunerea de a se menţine măsura preventivă a controlului judiciari.
"Este un abuz. O supărare mare a procurorului de la Ploiești, pentru ca nu am vrut sa fac denunt impotriva acelui director de care ei vorbesc. Procurorul va plăti atât penal și îl va bate și Dumnezeu pentru ceea ce a făcut. Mai bine să suport decât să devin o denunțătoare. Pot să suport și acest dosar fără probleme. Mă bucur foarte mult că l-au trimis în instanță pentru că nu se mai poate așa. Procurorii de la Ploiești fac niște abuzuri incredibile. Nu au dovezi, nu este posibil. Vă dați seama cu ce ușurință aruncă aceste sume.
Ana Maria Pătru trimisă în judecată pentru spălare de bani
Cum au ajuns ei la suma aceasta. Au spus că am indus în eroare organele judiciare. Nu, nu am vrut să fac denunțuri împotriva prietenilor și colegilor mei. Nu putem să trăim din denunțuri mincinoase. Nu există nimic, doar un denunț al acelei denunțătoare care mi-a făcut și primul dosar.", a declarat Ana Maria Pătru la Antena 3.
În cauza mediatizată prin comunicatul nr. 920/VIII/3 din 27 septembrie 2017, procurorii din cadrul Direcției Naționale Anticorupție – Serviciul teritorial Ploiești au dispus trimiterea în judecată, sub control judiciar, a inculpatei PĂTRU ANA-MARIA, la data faptelor președinte al Autorității Electorale Permanente (A.E.P.) pentru săvârşirea infracţiunilor de:
- trafic de influenţă în formă continuată (2 acte materiale),
- spălare a banilor
În rechizitoriul întocmit, procurorii au reținut următoarea stare de fapt:
În perioada aprilie-mai 2013, inculpata Pătru Ana Maria a pretins de la reprezentantul unei firme de software suma de 1 milion de euro, iar la sfârşitul lunii iulie 2013 a pretins de la aceeași persoană două ceasuri de lux (un ceas de damă în valoare de 49.700 lei şi un ceas bărbătesc în valoare de 58.500 lei), lăsând să se creadă că are influență asupra directorului unei instituții publice cu atribuții de control și a promis că-l va determina să soluționeze în mod favorabil o investigație care privea firma de software.