Evenimentul Zilei > Politica > Ana Birchall, dezvăluiri din Ministerul Justiției. Acuzații la adresa lui Stelian Ion: „E suficient cât rău ați făcut”
Ana Birchall, dezvăluiri din Ministerul Justiției. Acuzații la adresa lui Stelian Ion: „E suficient cât rău ați făcut”

Ana Birchall, dezvăluiri din Ministerul Justiției. Acuzații la adresa lui Stelian Ion: „E suficient cât rău ați făcut”

Ies la iveală noi informații despre criza guvernamentală provocată de refuzul ministrul demis al Justiției, Stelian Ion, de a aviza PNDL 3 – Programul „Anghel Saligny”.

Un fost ministru al Justiției, Ana Birchall, susține că Stelian Ion ar fi blocat avizul pentru PNDL 3, deși l-a primit de la funcțonarii ministerului încă din 17 august. Prin intermediul unei postări pe Facebook, Ana Birchall îi cere demisia din Parlament lui Stelian Ion, dacă se dovedește lucrurile stau așa. Totodată, ea îi recomandă lui Stelian Ion să-și ceară scuze funcționarilor din minister.

„Domnule Stelian Ion dacă se dovedește că avizul dat astăzi pe OUG Anghel Saligny are aceleași observații de fond pe care le știți și dvs. încă din 17 august, aveți decentă să va dați demisia din Parlament și să va cereți scuzele pe care le datorați colegelor și colegilor din Direcția de Avizare din Ministerul Justiției?”, a scris fostul ministru al Justiției în postarea de pe Facebook.

Ana Birchall îi cere o poziție publică lui Stelian Ion

Ana Birchall îi cere ministrului revocat al Justiției să iasă cu o declarație publică în care să spună dacă a știut sau nu de observațiile Direcției de Avizare din Ministerul Justiției pe OUG.

„Vă solicit să mă contraziceți public, dacă aveți curaj să răspundeți, tot public, dacă ați știut sau nu, încă din data de 17 august, de observațiile direcției de avizare din Ministerul Justiției la proiectul OUG Anghel Saligny, venit în analiză la Ministerul Justiției în draft așa cum este practica în baza colaborării loiale interministeriale?”, a mai scris Ana Birchall pe Facebook.

Stelian Ion acuzat că a ținut avizul la sertar

Potrivit spuselor sale, Stelian Ion a știut de observațiile specialiștilor din Minister, dar a refuzat să le trimită mai departe, inițiatorului actului normativ, pentru ca acesta să le poată corecta.

„Vă spun eu: ați știut încă din 17 august și nu numai că ați știut de aceste observații dar ați și refuzat să le trimiteți inițiatorului OUG că să poată să le analizeze și să le accepte sau să le refuze, așa cum spune legea! Oare cum se numește, legal și moral, această acțiune a dvs. de a le ține blocate la mapa? Așa că lăsăți smiorcăiala și campania asta de victimizare absolut penibilă și nu mai aruncați cu noroi în Ministerul Justiției Justiției! E suficient cât rău ați făcut Ministerul Justiției fiind ministrul cu un superb raport de activitate ZERO!”, a mai scris Ana Birchall pe Facebook.