Evenimentul Zilei > Social > Amintiri din livada cu meri
Amintiri din livada cu meri

Amintiri din livada cu meri

Institutul Cultural Român Bruxelles și Casa de Cultură Belgo- Română Arthis organizează la Bruxelles o seară - spectacol cu scriitorul George Arion și actorii Cristina Deleanu și Eugen Cristea, vineri, 23 februarie, 19:00, la sediul Arthis.

Seara va debuta cu o dezbatere literară despre locul romanului polițist în literatura contemporană, cu participare scriitorilor George Arion și Alain Berenboom. Lui George Arion (n.1946) editura franco-belgiană Genèse Editions, condusă de Danielle Nees, i-a publicat trei romane: Cible royale (Nesfârșita zi de ieri, 2014), Qui veut la peau d’Andreï Mladin? (Atac în bibliotecă, 2015) și La vodka du diable (Profesionistul.

Țintă în mișcare, 2017), în traducerea lui Sylvain Audet-Găinar. Alain Berenboom (n.1947) est unul dintre marii autori belgieni contemporani francofoni, recompensat cu Premiul Rossel în 2013 pentru romanul Monsieur Optimiste (2013, Genèse Editions), unul dintre cele mai prestigioase premii literare belgiene, acordat de cotidianul Le Soir.

Trei romane i-au fost publicate în traducere în română de Ileana Cantuniari, la Crime Scene Press: La recette du pigeon à l’italienne (Porumbel à l’italienne, 2016), La Fortune Gutmeyer (Averea Gutmeyer, 2015) și Périls en ce royaume (Primejdii în regat, 2014). Întâlnirea literară va fi urmată de premiera internațională a spectacolului Amintiri din livada cu meri, un thriller-comedie realizat după piesa omonimă a scriitorului George Arion (producătorul spectacolului este Asociația Culturală PERFORM A.R.T.).

Regia piesei poartă semnătura lui Daniel Nițoi, muzica și efectele sunt realizate de Vasile Manta. Coregrafia îi aparține Izabelei Bostan, iar scenografia Simonei Marcu. Din distribuție fac parte Eugen Cristea și Cristina Deleanu, doi actori apreciați de public, atât în România cât și peste hotare.

Informaţiile publicate de evz.ro pot fi preluate de alte publicaţii online doar în limita a 500 de caractere şi cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la această regulă constituie o încălcare a Legii 8/1996 privind dreptul de autor.