America, pradă criminalității. „Defund the police”: poliția nu va mai face poliție

America, pradă criminalității. „Defund the police”: poliția nu va mai face poliție

Un nou raport al comisiei independente a poliției conține o serie de recomandări care ar încuraja infractorii din capitala SUA.

Crimele au crescut în Washington, DC cu 19%, iar furturile de autovehicule cu 50% în perioada 2019-2020. În 2020, capitala Americii a asistat deja la 39 de crime. De asemenea, pandemia a dus la o creștere a infracțiunilor care vizează companii locale. Este deci acum momentul pentru a susține în continuarea mișcarea pornită anul trecut „Defund the police” (tăiați finanțarea poliției)? se întreabă publicația NationalInterest.

„Defund the police” a devenit un slogan național al mișcării Black Lives Matter după moartea afro-americanului George Floyd, în timpul unei tentative de arestare.

O comisie independentă înființată în septembrie 2020 de președintele Consiliului DC, Phil Mendelson, tinde să creadă că este momentul pentru tăierea fondurilor poliției. Ceea ce propune comisia reprezintă în cel mai rău caz o ingineri social-liberală. Departe de a instaura siguranța, o astfel de măsură va încuraja infractorii din cele mai periculoase cartiere ale Washington-ului.

Ne puteți urmări și pe Google News

Reducerea numărului de ofițeri de poliție nu-i va inhiba pe infractori. Ci îi va încuraja. Șeful interimar al poliției, Robert J. Contee III, spune că forța de poliție este deja supraaglormerată. El a cerut chiar ca numărul ofițerilor să crească de 3.650, cât este în prezent, la 4.000. Tot el susține că în prezent poliția este pusă să combată terorismul intern, de dreapta sau de stânga. Raportul nu urmărește doar reducerea numărului de ofițeri de poliție. Documentul oferă un set de propuneri pentru reducerea abilității poliției de a prinde suspecți ai unor infracțiuni, inclusiv a capacității lor de a-i interoga în trafic. În esență, autorii raportului vor ca poliția să înceteze să mai facă poliție.

Dar nu trebuie uitat că poliția metropolitană și Procuratura SUA au suferit deja o serie de reforme, cu un accent mai mare pe poliția comunitară. Un fost procuror federal din DC a declarat pentru NationalInterest: „Nu sunt atât de sigur că locuitorii din cartierele în care se produc infracțiunile ar fi de acord cu reducerile. O astfel de propunere ar trebui să aibă consimțământul comunităților care sunt cele mai afectate”.

America a mai trăit asta. În anii 1980 și 1990, criminalitatea devenise cuvântul-cheie pentru Washington. În 1989, fostul președinte George H.W. Bush a arătat pe un post TV o pungă cu câteva kg de cocaină, care fusese capturată în timpul unui raid în Parcul Lafayette. Un an mai târziu, primarul orașului, Marion S. Barry, Jr., a fost arestat la Hotelul Vista International sub acuzația de trafic droguri.