Evenimentul Zilei > Actualitate > „America după 11 septembrie”. Comemorarea evenimentelor din 2001. Documentar difuzat în premieră în România
„America după 11 septembrie”. Comemorarea evenimentelor din 2001. Documentar difuzat în premieră în România

„America după 11 septembrie”. Comemorarea evenimentelor din 2001. Documentar difuzat în premieră în România

Cu ocazia comemorării a 20 de ani de la atentatele teroriste coordonate de Al-Qaeda împotriva Statelor Unite ale Americii (SUA), B1 TV va difuza două documentare despre evenimentele petrecute pe 11 septembrie 2001, din două perspective diferite.

19 teroriști Al-Qaeda au deturnat, pe 11 septembrie 2001, patru avioane comerciale de pasageri. Teroriștii au preluat controlul aeronavelor, prăbușind două dintre ele în Turnurile Gemene ale World Trade Center din New York. Toate persoanele aflate la bord și mulți alți oameni care lucrau în clădiri au murit. Ambele Turnuri Gemene s-au prăbușit în decurs de două ore, distrugând și avariind și alte clădiri din jur.

„102 minute care au schimbat America”

B1 TV va difuza, sâmbătă, 11 septembrie, un prim documentar despre evenimentele petrecute în urmă cu 20 de ani în SUA.

Teroriștii au prăbușit un al treilea avion în clădirea Pentagon din Arlington, Virginia, lângă Washington D.C. Al patrulea avion s-a prăbușit pe o câmpie de lângă Shanksville în zona rurală a statului Pennsylvania, după ce unii dintre pasageri și membrii echipajului au încercat să preia controlul aeronavei pe care teroriștii o îndreptaseră spre Washington, D.C.

În urma operațiunii teroriste, nu au existat supraviețuitori ai zborurilor efectuate cu cele patru avioane. Evenimentele din ziua de 11 septembrie 2001 vor fi prezentate, de B1 TV, pe de o parte prin experiențele și emoțiile martorilor oculari în cadrul documentarului „102 minute care au schimbat America”, ce va fi difuzat la ora 21.00.

Documentarul va cuprinde înregistrări și imagini realizate de americani, care nu au mai fost prezentate publicului din România. Filmul care a câștigat patru premii Emmy, cele mai importante din domeniul televiziunii, prevede și mai multe interviuri cu persoane aflate la locul tragediei, precum și cu rude ale celor care și-au pierdut viața la World Trade Center.

„America după 11 septembrie”, în premieră şi în exclusivitate

Un al doilea documentar ce va fi difuzat de B1 TV va prezenta publicului o analiză a consecințelor evenimentelor de la 11 septembrie 2001 asupra societății americane.

„America după 11 septembrie, prezentat în premieră și în exclusivitate la postul de televiziune amintit, va fi difuzat pe 18 septembrie, la ora 21.00. Producția marca Frontline/PBS va fi difuzată la 10 zile de la premiera care a avut loc în SUA.

Evenimentele ce au urmat după data de 11 septembrie 2001 și cum au afectat atacurile teroriste societatea americană vor fi analizate din perspectiva celor patru administrații prezidențiale – Bush, Obama, Trump și Biden.

Publicat in categoriile: Actualitate
Ne puteți urmări și pe pagina noastră de Facebook sau pe Google News
Accesează: