UPDATE: Președintele PNL, Ludovic Orban, a declarat că va trece cu vederea ieșirea lui Ben Oni Ardelean în care i-a făcut „nesimțiți” și „tupeiști” pe jurnaliști și a amenințat chiar că le ridică acreditarea la Parlament. Dacă va mai exista și o a doua greșeală de acest fel, liderul PNL a spus că va trece la aplicarea unor sancțiuni.

„Este un comportament în totală contradicție cu atitudinea noastră față de mass media. PNL întotodeauna a respectat activitatea jurnaliștilor. Îl cunosc pe Ben Oni Ardelean, a avut întotdeauna relații bune cu jurnaliștii, a fost un accident, cred că era supărat din alte motive”, a spus Ludovic Orban, conform Digi 24.

Orban a adăugat că l-a sunat pe Ardelean și i-a cerut să prezinte scuze jurnaliștilor față de care a avut această ieșire

„Și-a cerut imediat scuze de la toți jurnaliștii. I-am atras atenția că e un comportament netipic, pentru noi, ca partid, noi întotdeauna am avut respect pentru mass media, am încercat să susținem mass media. E destul că îi tratează cu aroganță și superioritate alții, eu nu mă aștept din partea niciunui reprezentant al PNL la un asemenea comportament.  O dată accept așa ceva, a doua oară nu voi mai accepta așa ceva, vor urma sancțiuni.”, a adăugat el.

ȘTIREA INIȚIALĂ

Deputatul PNL Ben-Oni Ardelean i-a făcut, miercuri dimineață, „nesimțiți” si „tupeiști” pe jurnaliștii care au vrut să asiste la discuțiile din comisiile reunite de politică externă. Ba chiar i-a amenințat ca le ridică acreditarea de la Parlament, informează digi24.ro.

„Tupeul jurnaliștilor” nu a fost nici mai mult nici mai puțin decât solicitarea de a fi prezenți în comisie în momentul în care aleşii discutau despre declarația comună a Parlamentului privind situația din Republica Moldova. Adevărata problemă, pe care trebuia sa o sesizeze liberalul, a fost dată de absențele nemotivate ale colegilor săi de la PNL dar și de la Putere, ședința neputând să aibă loc din lipsă de cvorum. Ben Oni Ardelean, împreună cu președintele comisiei, senatorul PSD Cristian Dumitrescu, s-au opus prezenței jurnaliștilor la lucrările comisiei, pe motiv că aceasta nu este publică.

Comisia a fost suspendată din cauza absenteismului, iar primvicepreședintele PNL a ținut să îi amenințe pe jurnaliști că va vorbi la conducerea Camerei Deputaților să li se ridice acreditările, după ce i-a făcut „nesimțiți” și „tupeiști”.

Te-ar putea interesa și: