Johannes Moenius, de la Universitatea Redlands susține că automatizarea lanțului de producție devine o amenințare tot mai mare pentru muncitori, în special pentru cei necalificați.

Semnalul de alarmă tras de profesor, vine după ce un studiu în acest domeniu arată că 44% din orele de muncă ar putea fi efectuate de roboți, până în 2030, potrivit Daily Mail

„Ne confruntăm cu o probelmă foarte serioasă. Dacă nu facem nimic, se va transforma într-o apocalipsă”, a spus profesorul Moenius.

Acesta a precizat că pentru a evita efectele dezastruoase ale răspândirii roboților, statele lumii ar putea să aibă o altă abordare asupra felului în care oamenii sunt educați, noi legi pentru cetățeni și introducerea unei sume minime de plată.

Mai mulți experți în domeniu au fost de părere la Forumul Mondial al Economiei că roboții, inteligența artificială și alte forme de automatizare ar putea schimba radical locurile de muncă la nivel global în următorii ani.

„Dacă nu găsim o modalitate de a oferi educația și pregătirea necesară majorității oamenilor, rata șomajului va crește la cote alarmante”, a mai spus profesorul.