Cristian Stupiuc avea 52 de ani și a fost depistat cum șase zile ca fiind infectat cu SarsCoV2. Potrivit unor surse locale, bărbatul a stat în izolare la domiciliu, unde primea tratamentul prescris de medici.

În cursul zilei de marți, bărbatul s-a simțit rău, iar fiica lui a chemat ambulanța care -a transportat la spital, unde a decedat la scurt timp, ca urmare a stopului cardio respirator.

Colegii bărbatului sunt șocați de faptul că acesta a decedat deși nu era în stare critică. Angajații Serviciului de Ambulanță Suceava spun că Stupiuc este primul angajat al Serviciului Național de Ambulanță care a murit la datorie, după ce a fost infectat cu SarSCoV2. De asemenea, oamenii se plâng de faptul că nu au echipamentele necesare pentru a interveni la pacienți care sunt suspecți. Mai mult, în memoria colegului lor, care va fi înhumat în baza normelor în vigoare, adică trupul neînsuflețit va fi dus la cimitir, de unde va fi depus în groapă, și acoperit cu pământ, totul fără slujbă religioasă și doar în prezența a doi membri din familie, miercuri la ora 12, toate sirenele de pe ambulanțele din România vor fi pornite.

Reacția Ministerului Sănătății

”Ministerul Sănătății confirmă primul deces în urma infectării cu noul corinavirus în rândul personalului medical.

Este vorba despre un ambulantier în vârstă de 53 de ani din cadrul Serviciului de Ambulanță Județean Suceava.
Bărbatul a prezentat simptomatologie COVID 19 în data de 24 martie 2020. A fost testat și a primit rezultatul pozitiv in data de 30 martie 2020. Acesta a fost internat la domiciliu și nu a acceptat internarea. A decedat la domiciliu astazi, 7 aprilie 2020.

Ministrul Sănătății , Nelu Tătaru își exprimă regretul față de această pierdere și transmite condoleanțe familiei. Ministrul Sănătății este alaturi de personalul medical din cadrul SAJ Suceava.

În prezent, conform raportărilor din teritoriu la INSP, un număr de 699 cadre medicale sunt infectate cu noul coronavirus”, a transmis Ministerul Sănătății.