Editura Evenimentul si Capital

Noul ambasador al Israelului la București:„Statul Israel se poate baza pe România în cadrul UE"

Autor: | | 1 Comentarii | 281 Vizualizari

Noul ambasador al Statului Israel la București, David Saranga, a declarat că România ocupă un loc important în inima sa. Acesta consideră că țara noastră este un prieten adevărat pe care Israelul se poate baza în cadrul Uniunii Europene.

„Ne întâlnim astăzi pentru a celebra anul 2019, un an deosebit de important, marcat de preluarea preşedinţiei Consiliului UE de către România, un moment foarte important politic şi remarcabil. (...) Pentru noi, România este un prieten adevărat, pe care putem să ne bazăm în cadrul UE", a spus Saranga, care a participat la un concert de Anul Nou organizat, duminică, la Templul Coral din Bucureşti, de Comunitatea Evreilor Bucureşti (CEB), Federaţia Comunităţilor Evreieşti din România (FCER), împreună cu JDC România şi Fundaţia Caritatea, conform antena3.ro.

David Saranga a amintit de cuvintele scriitorului Elie Wiesel, care a spus că „fără memorie, nu există cultură, civilizaţie, societate, viitor''.

„Pentru a consolida această prietenie puternică dintre România şi Israel nu putem să ignorăm trecutul, trebuie să-l acceptăm cu sinceritate şi să învăţăm din el. (...) Aproape de jumătate din comunitatea evreiască, care a trăit aici înainte de Al Doilea Război Mondial, a fost distrusă. România a făcut eforturi remarcabile în ceea ce priveşte recunoaşterea trecutului şi asumarea responsabilităţii. În acest context, vreau să mulţumesc unui prieten apropiat al meu personal şi al poporului evreu - ambasadorul Mihnea Constantinescu, fie memoria lui binecuvântată!", a afirmat ambasadorul, iar cei prezenţi au ţinut un moment de reculegere în memoria fostului diplomat român.

Diplomatul a afirmat intoleranţa şi xenofobia sunt prezente în Europa.

„Vreau să amintesc că în unele şcoli se învaţă despre Holocaustul în România. De asemenea, în 2018 a fost promulgată Legea pentru combaterea antisemitismului, mulţumită Parlamentului şi preşedintelui României. Din nefericire, trăim într-o perioadă în care intoleranţa şi xenofobia sunt prezente în Europa. Datoria noastră este să ne amintim de trecut, iar mai ales noi, ca popor evreu, (...) avem responsabilitatea de a fi model de toleranţă. Vreau să vă asigur şi eu personal - Ambasada Statului Israel şi Statul Israel am fost, suntem şi vom fi mereu alături de dumneavoastră. Vă urez un An Nou plin de sănătate, realizări şi fericire! La Mulţi Ani!", a transmis ambasadorul comunităţii evreieşti.

David Saranga a mărturisit că România are un loc important în inima sa. „Aici am început cariera mea diplomatică acum mai mult de 20 de ani şi de atunci am rămas legat de cultură, de ţară, de limba română şi de dumneavoastră. Cred că faptul că prima apariţie publică a mea e aici, în Templul Coral, în faţa dumneavoastră, arată că e foarte important pentru mine să am această legătură cu comunitatea dumneavoastră", a adăugat diplomatul.

A MURIT! Avea doar 40 de ani! Romanii sunt socati! Care e cauza decesului

Pagina 1 din 2Stirile zilei

Alte articole din categoria: Politica

Alte articole din categorie

capital.ro
libertatea.ro
rtv.net
fanatik.ro
wowbiz.ro
b1.ro
cancan.ro
playtech.ro
unica.ro
dcnews.ro
stiridiaspora.ro

LASA UN COMENTARIU

Caractere ramase: 1000

CITEŞTE ŞI