Am aflat secretul rețetei după care tânjește toată lumea în izolare. Îți lasă gura apă!

Am aflat secretul rețetei după care tânjește toată lumea în izolare. Îți lasă gura apă!

Stăm închiși în case, departe de terasele și restaurantele preferate, dar asta nu înseamnă că trebuie (și) să înghițim în sec la nesfârșit.

Și când spun asta nu mă refer la o banală porție de cartofi prăjiți sau la o salată cu ceapă verde. Nu! Fac referire la una dintre cele mai vânate specialități dinainte de pandemie: burgerul! Dar nu orice sendviș grăsan doldora de carne de vită arsă doar pe o parte.

În discuție este o rețetă deosebită, livrată de cel mai cunoscut maestru al burgerilor din Londra, Ben Denner pe numele lui. Deschideți bine ochii, pentru că primul ingredient nu este carnea!

Nu vă zgârciți!

„Chifla este cea mai importantă”, atenționează Denner. „Nu vă zgârciți când o cumpărați, pentru că doar ea poate păstra prospețimea și aromele burgerului. Chifla trebuie să fie, așadar, moale, pufoasă, cât mai fragedă. Dacă nu aveți de unde să procurați astfel de chifle, făceți-le singuri, tot sunteți baricadați în casă!

Ne puteți urmări și pe Google News

În continuare, pont după pont: bucata de carne trebuie să conțină cel puțin 20% din masa ei grăsime. O porție, în schimb, nu trebuie să cântărească mai mult de 150 de grame. Atenție, nu puneți sare imediat pe carne! Nici piper.

De ce? Sarea descompune structura cărnii, o usucă, o strânge. Sarea se pune abia când începe procesul de gătire, pentru a obține crusta aceea delicioasă de deasupra.

Mod de preparare

Evitați utilizarea unui grătar, fie el și de apartament. Nu sunteți în aer liber. Și-apoi, o tigaie bună, care să nu permită lipirea iremediabilă a burgerului e minunată. Încălziți-o bine și nu puneți nici măcar o picătură de ulei. Grăsimea proprie e suficientă. În plus, păstrează aromele.

Apoi, lăsați burgerul să se rumenească până veți obține un exterior crocant și un interior bine pătruns. Aveți deja apă-n gură, așa-i?

Încă puțin. Alegerea brânzei e simplă, sunt puține brânzeturi care să nu se potrivească unui burger bine făcut. Ar fi totuși extraordinar dacă ați avea la îndemână o brânză grasă, untoasă. Adăugați brânza cât timp burgerul este în tigaie, apoi puneți capacul.

Ce trebuie să conțină sosul?

La sfârșit, sosul, adică încă un secret împărtășit. El trebuie să conțină neapărat maioneză, usturoi, muștar, suc de roșii, sos Tabasco și Worcestershire, plus ardei tăiat de mână. Un pic mai mult sos de Tabasco poate face diferența.

Încă un ingredient de finețe: slănină afumată pentru gustul sărat și murături bine acrite pentru gustul dulce-acrișor. Toate acestea trebuie să se întrepătrundă. „Puneți murăturile sub carnea de vită, pentru că acolo interacționează cel mai bine cu papilele noastre gustative”, mai apreciază maestrul Ben Denner.

N-ar fi rău să adăugați și câteva rondele de ceapă.

Hai, șorțul la brâu și poftă bună!

Rețeta a fost publicată pe platforma online theguardian.com.