Evenimentul Zilei > Actualitate > Alzheimer-ul poate fi „imblanzit”
Alzheimer-ul poate fi „imblanzit”

Alzheimer-ul poate fi „imblanzit”

Stimularea mentala este solutia de a lupta impotriva bolii Alzheimer, cea mai frecventa forma de dementa a persoanelor in varsta.

Dezlegarea de rebusuri, cititul, invatarea unei noi limbi si orice activitate care implica minim de efort intelectual tin Alzheimer-ul la distanta.

Acestea sunt concluziile unui studiu efectuat de un grup de cercetatori ai Universitatii din California, care au   creat soareci modificati genetic pentru a obtine conditii asemanatoare bolnavilor de Alzheimer.

Experimentul a constat in stimularea mentala a cobailor, acestia fiind dresati sa se opreasca din inot si sa se aseze pe o platforma pozitionata in mijlocul unui vas cu apa.

"Este remarcabil ca prin aceasta forma minimala de invatare se obtine o evidenta incetinire a raspandirii bolii", a declarat Kim Green, unul dintre cercetatori.

Un alt studiu efectuat recent a dovedit ca persoanele cu un grad de educatie ridicat sunt mai putin expuse bolii decat cele cu o educatie precara.

Boala frecvent intalnita in randul batranilor, Alzheimer-ul distruge treptat memoria unei persoane si capacitatea acesteia de a judeca, comunica si invata.

Publicat in categoriile: Actualitate
Ne puteți urmări și pe pagina noastră de Facebook sau pe Google News
Accesează: