Evenimentul Zilei > Politica > Alunecările de teren din Prahova au afectat şi infrastructura. Restricţii pentru autovehiculele de mare tonaj
Alunecările de teren din Prahova au afectat şi infrastructura. Restricţii pentru autovehiculele de mare tonaj

Alunecările de teren din Prahova au afectat şi infrastructura. Restricţii pentru autovehiculele de mare tonaj

În judeţul Prahova s-au produs noi alunecări de teren. În mai multe zone traficul rutier pentru autovehiculele de mare tonaj a fost restricţionat, cinci drumuri judeţene sunt fectate, iar pragul de fund al unui pod a fost distrus aproape în totalitate.

Potrivit ISU Prahova, citat de Mediafax, noi alunecări de teren s-au produs în ultimele ore în mai multe zone din judeţ, avariind infrastructura de transport.

Cea mai afectată este localitatea Valea Călugărească, unde alunecările de teren pun în pericol circulaţia autovehiculelor de mare tonaj în două sate. Astfel, în satul Valea Poienii circulaţia pe un drum comunal este restricţionată la o singură bandă, iar traficul rutier pentru autovehiculele cu masa mai mare de cinci tone este în pericol din cauza unei alunecări de teren. În aceeaşi comună, în satul Valea Mantei a fost interzisă circulaţia autovehiculelor cu masa de peste cinci tone, după ce o parte a unui drum s-a surpat din cauza unei alunecări de teren.

Pe drumul judeţean 218 o alunecare de teren a afectat în proporţie de 85 la sută pragul de fund al unui pod.

Conform ISU Prahova, circulaţia rutieră se desfăşoară cu mare dificultate pe următoarele tronsoane de drum: DJ 207 între Câmpina şi Şotrile, DJ 234 între Sângeru şi Salcia, DJ 235 în localitatea Lapoş, DJ 101T în comuna Bertea, DJ 219 între centrul comunei Predeal Sărari şi centrul satului Zimbroaia, drumul comunal 12 Vâlcăneşti – Trestioara.

De asemenea, în comuna Dumbrava, din cauza ploilor torenţiale debitul râului Teleajen a crescut foarte mult, iar în amonte de podul de cale ferată malul stâng este erodat pe o lungime de 250 metri şi o lăţime de 40 metri.

Ploile torenţiale din ultima perioadă au determinat activarea sau reactivarea unor alunecări de teren în cel puţin 18 comune din judeţul Prahova. Până în prezent, nu au fost afectate locuinţe sau alte imobile, ci doar drumuri şi poduri.

Informaţiile publicate de evz.ro pot fi preluate de alte publicaţii online doar în limita a 500 de caractere şi cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la această regulă constituie o încălcare a Legii 8/1996 privind dreptul de autor.