Evenimentul Zilei > International > DEZASTRUL LOVEȘTE din NOU. BILANȚUL TRAGEDIEI a ajuns la 22 de MORȚI
DEZASTRUL LOVEȘTE din NOU. BILANȚUL TRAGEDIEI a ajuns la 22 de MORȚI

DEZASTRUL LOVEȘTE din NOU. BILANȚUL TRAGEDIEI a ajuns la 22 de MORȚI

Vineri, echipele de salvare au continuat cătarea supravieţuitorilor pe locul uriaşei alunecări de pământ din centrul Filipinelor care a provocat moartea a cel puţin 22 de persoane, potrivit unui nou bilanţ. Bilanţul precedent de joi seara raporta 12 morţi.

Zeci de persoane sunt încă date dispărute după prăbuşirea în zorii zilei de joi a versantului unui deal foarte abrupt din localitatea Tina-an, din insula Cebu, în urma ploilor musonice. relatează AFP, informează Agrepres.

Această nouă catastrofă natural s-a produsa la numai câteva zile după trecerea taifunului Mangkhut care a provocat moartea a cel puţin 88 de persoane în nordul ţării.

„La Cebu, echipele de salvare au găsit 22 de trupuri neînsufleţite”, a declarat AFP Julius Regner, purtătorul de cuvânt al Protecţiei civile.  Acesta a mai punctate că aproximativ 200 de persoane, pompieri, poliţişti şi specialişti folosind echipamente grele se află în căutarea altor 50 de persoane dispărute. Autorităţile au obligat 20 de rezidenţi care locuiesc în casele de pe deal să evacueze zona, de teama altor alunecări de teren. Zilele cu precipitaţii abundente au fragilizat considerabil solul din această regiune.

În paralel, continuă căutările în regiunea minieră din localitatea Itogon (nord), afectată sâmbătă de taifunul Mangkhut, care a distrus locuinţe şi a devastat terenuri agricole. Numeroşi localnici au pierit într-o uriaşă alunecare de teren survenită pe un vechi şantier miner din această localitate din insula Luzon.

 

Informaţiile publicate de evz.ro pot fi preluate de alte publicaţii online doar în limita a 500 de caractere şi cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la această regulă constituie o încălcare a Legii 8/1996 privind dreptul de autor.