Evenimentul Zilei > Actualitate > Alpinistă faimoasă pentru performanţele sale a CĂZUT de pe o stâncă. A fost găsită în COSTUM de BAIE dar…
Alpinistă faimoasă pentru performanţele sale a CĂZUT de pe o stâncă. A fost găsită în COSTUM de BAIE dar…

Alpinistă faimoasă pentru performanţele sale a CĂZUT de pe o stâncă. A fost găsită în COSTUM de BAIE dar…

Alpinista era faimoasă pe reţelele de socializare pentru performanţele sale doar în costum de baie. Nefericita întâmplare a tinerei Gigi Wu s-a petrecut în timpul ultimei escaladări.

Corpul său a fost găsit la 1.700 metri altitudine, îngheţat. Femeia de 36 de ani escaladase mulţi munţi în Taiwan şi de fiecare dată în bikini, postând apoi fotografiile pe paginile sale. Admirată şi urmărită de zeci de mii de oameni, iubea muntele şi să apară fotografiată pe Facebook.

Petrecea o mare parte a anului prin munţi, aşa cum a făcut şi ultima oară, de data asta terminată cu o tragedie. Pe 11 ianuarie  a plecat spre Yushan National Park pentru a escalada, de una singură, şi nu era prima dată când o făcea astfel. Media locale au transmis imediat ştirea. După o săptămână şi-a început aventura în interiorul parcului şi a căzut de pe o stâncă înaltă de 20 de metri. 

Potrivit informaţiilor venite ea ar fi reuşit totuşi să telefoneze unui prieten pentru a cere ajutor. Din păcate n-a fost suficient. O primă tentativă de recuperare a fost făcută cu ajutorul unui elicopter, dar condiţiile potrivnice ale vremii nu au permis aparatului de zbor să ajungă la corpul lui Gigi. Au reuşit pompierii. Dar era la urma urmei prea târziu. După 28 de ore de la SOS-ul său alpinista nu mai respira, iar corpul său era congelat din pricina temperatrilor neobişnuit de joase şi din cauza echipamentului său total nepotivit.

Mulţi dintre admiratorii săi au hotărât s-o comemoreze pe reţelele de socializare. Graţie pasiunii sale a arătat lumii întregi frumuseţile Taiwanului şi a vârfurilor celor mai spectaculoşi munţi, noteză Il Giornale.