Evenimentul Zilei > EVZ Special > Alina Gorghiu, necazuri mari cu USR. Ministrul Drulă i-a dat afară protejata pentru a-şi pune în funcție prietenul
Alina Gorghiu, necazuri mari cu USR. Ministrul Drulă i-a dat afară protejata pentru a-şi pune în funcție prietenul

Alina Gorghiu, necazuri mari cu USR. Ministrul Drulă i-a dat afară protejata pentru a-şi pune în funcție prietenul

Mihaela Calescu, PNL Timiş, a fost schimbată de USR din funcţia de director la Administrația Canalului navigabil Bega, producând o mare supărare printre liberali, în special Alinei Gorghiu.
Potrivit jurnaliştilor de la debanat, Mihaela Calescu a fost înlocuită cu Doru Creţ, un amic al ministrului Transporturilor Cătălin Drulă.

În locul lui Calescu a fost numit un manager cultural şi organizator de evenimente nautice, membru fondator al Iniţiativa Timişoara, preşedinte al West Yaht Club.

Doru Creţ nu este membru USR, dar este amic cu Cătălin Drulă, ministrul Transporturilor. Înainte de-a ajunge director general, acesta a făcut parte din Consiliul de Administraţie al Regiei.

Avem de-a face cu prima înlocuire a unui liberal de către USR PLUS

Aşdar, potrivit sursei menţionate,  este prima schimbare a unui liberal de la conducerea unui serviciu deconcentrat cu un om susţinut de USR PLUS. Deşi programată de mult timp, liderii PNL Timiş au refuzat până acum o discuţie cu omologii din USR PLUS pe tema serviciilor deconcentrate. Cu foarte mici excepţii, acestea sunt conduse acum de PSD-işti şi PNL-işti, precum în perioada USL.

Jurnaliştii de la debanat mai spun că, odată cu venirea PNL la putere, în funcţia de director general al regiei a fost numită Mihaela Calescu, o adevărată plurispecialistă a partidului în navigaţie, fructe şi legume, spaţii verzi…

Până în urmă cu aproape două săptămâni, ea a fost membră în Consiliul de Administraţie la SC Pieţe, de unde a fost mutată în CA la SC Horticultura. De la şefia Administraţiei Canalului navigabil Bega ea a fost însă schimbată chiar în urma demersului ministrului Cătălin Drulă, provocând o mică dramă în PNL Timiş. Calescu este o protejată a senatoarei Alina Gorghiu, cea care a fost de altfel foarte iritată de această schimbare, mai ales că liberalei nu i s-a dat nici măcar un post de director adjunct.

De ce este atât de vânată funcţia de conducere la Administraţia Canalului navigabil Bega

Aflată în subordinea Ministerului Transporturilor, Administraţia Canalului navigabil Bega este o regie mai puţin cunoscută publicului larg şi al cărei obiect de activitate este destul de incert, fiind un loc de sinecuri pentru membri de partid. Salariile nu sunt de neglijat, directorul general având peste 15.000 de lei brut, pentru ca un membru în CA să plece acasă lunar cu 2.700 de lei. Şi toate astea fără un obiect al muncii prea bine definit, mai scrie debanat.

Informaţiile publicate de evz.ro pot fi preluate de alte publicaţii online doar în limita a 500 de caractere şi cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la această regulă constituie o încălcare a Legii 8/1996 privind dreptul de autor.