Alina Bădic crede în destin, în astre și încearcă să le înțeleagă. Realizatoarea B1 TV ce prezintă în fiecare sâmbătă „360 de grade”, de la ora 13.00, și o ediție specială a emisiunii de la ora 23.00, spune că lucrurile ce se află dincolo de noi ne guvernează existența. Într-un interviu pentru EVZ, ea a încercat să ofere răspunsuri la cele mai „fierbinți” întrebări.

EVZ: Uneori în viață, nimic nu pare să meargă. Au legătură aceste blocaje cu factori dincolo de înțelegerea noastră? Ce poți face că să deblochezi lucrurile?
Alina Bădic:
Tocmai atunci când lucrurile par să nu meargă, ele evoluează de fapt. Ți se pare că totul îți merge bine, dar, de fapt, stagnezi din perspectiva astrală; chiar dacă tu muncești opt ore pe zi, chiar dacă lucrurile merg ca la carte; doar că nimic nu te solicită în mod special. Sau, dimpotrivă, totul se încurcă, nimic pare să nu meargă bine, rămâi singur, ești nedreptățit, și totuși tocmai atunci se deblochează anumite etape.

Putem să ne schimbăm destinul, chiar dacă astrele nu par favorabile?
Astrele sunt totdeauna favorabile, chiar dacă ne place propunerea lor sau nu. Mai degrabă, aș spune că uneori nu suntem de acord cu ceea ce ni se întâmplă. Alteori, nu înțelegem mesajul lor. Ca și cum ai discuta cu o persoană căreia vrei să-i transmiți ceva și nu te înțelege. Așa și Destinul. Vorbește cu noi până înțelegem, punându- ne în situații care nu par favorabile în aparență, deși sunt în esență. Universul este mai înțelept decât noi. De asta putem fi siguri!

Traversăm o perioadă politică complicată. Astrologic vorbind, ce se întâmplă?
Multe lucruri vor rămâne secrete și, totuși, noutatea acestei perioade ne va surprinde prin ușurința cu care vom observa lucrurile din viața noastră. În primul rând, este important să ne asumăm cine suntem cu adevărat, luând în calcul atât experiența personală, cât și bagajul genetic. Potențialul folosit în zona spirituală, cât și în zona regăsirii de sine va fi maxim; necesitatea de a ne urma propria cale nu va lasa loc de alegeri greșite. Consecințele acțiunilor noastre vor avea un caracter extrem, existând riscul unor răsturnări de situații, chiar dacă acestea păreau hotărâte pentru totdeauna. Disconfortul acestei perioade vine din contradicția între voia divină și voia personală. Suntem deja familiarizați cu fenomenul de cruce cosmică specific acestei perioade, cât și cu mesajul clar pe care cele patru planete aflate în conflict ni-l aduc.

La rândul nostru vom fi puși într-un conflict, care perturbă acea zonă din viață noastră cu care suntem cel mai puțin confortabili. Patru încercări în același timp în viețile noastre, sentimentul că trebuie să alegem un alt drum pe care să mergem, o perioadă a descărcărilor karmice, o perioadă care scoate din subconștient lucruri misterioase chiar și pentru noi. Configurația astrală actuală ne vorbește despre o etapă în care propriile alegeri ne pot schimba viața pentru totdeauna, cu atât mai mult cu cât este un moment optim pentru a remedia greșelile trecutului. De fapt, fie că vrem, fie că nu vrem, ele se vor regla de la sine, transformând poate un avantaj aparent în dezavantaj, o situație aparent stabilă într-un eșec, o relație pe care ne bazăm într-un eșec. Chiar dacă aceste lucruri se vor întâmplă într-un domeniu sau altul în viața noastră, în funcție de zona unde este antrenat marcajul karmic în această perioada în harta natală, ele trebuie primite cu bucurie și chiar cu recunoștință, deoarece ne scot dintr-un context nepotrivit, și ne aruncă într- o conjunctură de esență spirituală în care ne vom simți mult mai împliniți.

Este 2014 un an favorabil întemeierii familiei?
În general, această apreciere se face în funcție de astrograma personală, pentru a oferi o informație cu adevărat reală. Doar în linii mari se poate face o apreciere generală. Dacă până acum au alternat perioadele de expansiune relațională cu cele de totală nemulțumire și revoltă într-un mod amețitor, de acum încolo se presupune că fiecare și-a înțeles partenerul și a și ales dacă merge cu el la drum sau nu. Deci, indiferent dacă oamenii se vor căsători sau nu, alegerile au fost făcute și au fost făcute corect! Chiar dacă anumite despărțiri sau reasocieri vor șoca, cu siguranță conjunctură actuală justifică aceste schimbări, oricât de durabile păreau la un moment dat. Alegerea partenerului cu care vom merge la drum de acum încolo se va face obligatoriu în funcție de noua noastră identitate.