Mâncarea servită copiilor în parcuri de distracţii, muzee şi alte zone care reprezintă atracţii pentru vacanţe este mult prea bogată în sare, zahăr şi grăsimi, potrivit unei cercetări făcute de organizaţia School Food Trust, în Marea Britanie.
Specialiştii au inspectat 397 de feluri de mâncare. S-a constatat că cele mai multe meniuri includeau cartofi prăjiţi sau carne prăjită. În unele cazuri se depăşea de trei ori cantitatea recomandată de grăsimi sau sare şi de şase ori cea de grăsimi saturate.
În Marea Britanie, unul din 10 copii cu vârsta medie de şase ani suferă de obezitate, în contextul în care numărul copiilor obezi s-a dublat din anul 1982.
În această situaţie, autorităţile guvernamentale locale recomandă reprezentanţilor parcurilor de distracţii să ofere posibilitatea părinţilor de a alege produse sănătoase pentru copiii lor. Printre sugestiile incluse în raport se numără crearea de facilităţi pentru furnizarea apei gratuite împreună cu băuturile răcoritoare sau reducerea cantităţii de alimente prăjite din meniuri.