Alimentaţia gravidei influenţează sănătatea bebeluşului

Cercetătorii britanici au arătat recent, într-un studiu, că o alimentaţie dezechilibrată a mamei, atât pe timpul sarcinii, cât şi al alăptării, poate influenţa negativ sănătatea noului născut.

Testele au fost făcute pe cobai, iar în urma acestora, puii cobailor care au primit pe timpul sarcinii alimente procesate, au prezentat un nivel mai ridicat al grăsimii în sânge şi în jurul organlor vitale.

Cercetătorii de la Royal Veterinary College şi London's Wellcome Trust, autorii studiului, demonstraseră deja că puii cobailor care au primit hrană de tip "junk food" în timpul sarcinii şi pe perioada alăptării prezentau mai multe probabilităţi de a dezvolta o slăbiciune pentru astfel de gustări.

Acelaşi studiu demonstrează că modificările stării de sănătate a puilor apar încă din perioada fetală, chiar dacă, după naştere, aceştia primesc o alimentaţie echilibrată.

"Întotdeauna spunem: «Eşti ceea ce mănânci» când, de fapt, eşti ceea ce mănâncă mama ta", a spus cercetătorul Stephanie Bayol, unul dintre autorii studiului.

(17:20)