Nutriţioniştii au demonstrat că mâncarea de la ţară nu este şi cea mai sănătoasă. De exemplu, slănina mâncată cu ceapă şi palincă nu este deloc benefică pentru organismul nostru.

O alimentaţie sănătoasă aşa cum o recomandă nutriţionişti astăzi, aproape nu exista în urmă 50 ani, în mediul rural. Atunci, în loc de iaurt se consuma iaurt din lapte de bivoliţă, care era considerat un simbol al sănătăţii. Astăzi însă, nimeni nu îl mai consumă, scrie B1.

Conform statisticilor, în România se consumă în medie un iaurt pe săptămână, în condiţiile în care nutriţioniştii recomandă consumul a două iaurturi pe zi.

„Consecinţele sunt extrem de perfide. Acestea nu apar sub forma unor boli manifeste, cum ar fi să spunem apare spasmofilia respectiv lipsă de calciu sau de magneziu sau ne deproteinizăm, dar nu face parte dintr-o alimentaţie sănătoasă consumul redus de iaurt.

Dacă nu avem o alimentaţie sănătoasă atunci nici noi nu suntem sănătoşi per global. Putem considera că deficitul de iaurt poate contribui la sindromul intestinului iritabil care este o boală modernă. In al doilea rând, aceasta poate contribui perfid la deficitul global de calciu. Poate să contribuie la epidemia de diabet”, a afirmat medicul nutriționist Nicoale Hâncu.

Te-ar putea interesa și: