Alianța ISIS Al-Qaeda. ISIS și Al-Qaeda ar putea crea o nouă alianță sub conducerea unui nou lider care a fost supranumit „Sabia Răzbunării”. Se spune că actualul lider al Al-Qaeda, Ayman Zawahiri, ar fi murit, creând un vid de putere. Numai bun de ocupat de un nou șef terorist, aflat pe lista FBI. Șefii serviciilor de informații din NATO cred că Saif al-Adel i-ar putea lua locul și intenționează deja să recruteze luptători ISIS – fiind posibilă și o fuziune între cele organizații teroriste.

Sub Saif al-Adel, grupul ar putea deveni la fel de puternic ca în momentul atacurilor devastatoare din 11 septembrie  – o sursă afirmând că ar putea fi mai periculos decât Osama Bin Laden. Potrivit unui expert britanic în terorism: „Comparativ cu Zawahiri, el este probabil un lider mult mai eficient, chiar mai eficient decât Osama bin Laden”. Colonelul Richard Kemp, a cărui sarcină era să monitorizeze mișcările lui Saif pentru guvernul britanic la începutul anilor 2000, a declarat pentru Daily Mirror: „Este foarte probabil ca el să fie noul lider, deoarece este extrem de respectat în rândul Al-Qaeda, dar, în mod crucial, îl respectă și ISIS”.

Un pericol semnificativ. Alianța ISIS Al-Qaeda

„Nu numai că ar putea fi noul șef al al-Qaeda, dar ar putea, de asemenea, să-i atragă pe membrii ISIS să se alăture al-Qaeda sau să provoace un fel de fuziune între cei două grupări. Există o cooperare între grupuri ca aceasta, dar Saif este atât de a respectat încât ar putea determina o cooperare și mai mare sau chiar o fuziune. Este un gânditor inteligent, strategic, iar existența Al-Qaeda a fost în pericolul sub Zawahiri. Toate acestea sunt legate de modul de conducere și el ar putea revigora mișcarea. El ar ști că locul în care va avea un impact nu este în ​​Siria, sau în alte părți din Orientul Mijlociu, ci pentru a obține sprijin și revigora organizația, va privi spre Europa și SUA.”

Iranul l-ar putea folosi

El a mai spus că legăturile sale cu Iranul sunt, de asemenea, o preocupare, mai ales pentru serviciile de informații din SUA. Influența iraniană ar fi „extrem de problematică”, a spus el, având un Teheranul dornic să pedepsească America fără ca atacul să fie în mod explicit asumat de statul islamic.

El a spus că și Marea Britanie este în alertă: „Serviiile de informații britanice sunt conștiente de pericolul reprezentat de acest om de mulți ani și a monitorizat mișcările și activitățile sale cât mai mult posibil. El ar putea face din Al-Qaeda o organizație mult mai eficientă decât a fost de câțiva ani. ”

El a avertizat că Saif este acum „chiar mai mare și mai periculos” decât liderii anteriori ai grupului terorist. Colonelul Kemp a spus: „Atunci a fost cunoscut ca fiind o figură foarte importantă în Al-Qaeda, în primele trei sau cinci poziții. Acum el este în poziția de lider, odată cu dispariția lui Bin Laden și potențiala dispariție al lui Zawahiri, importanța sa este și mai mare. ”

Acțiuni sângeroase

Serviciile de informații britanice și americane monitorizează mișcările lui Saif de ani de zile. Se crede că Saif a fost implicat în fiecare atac al-Qaeda lansat în ultimele trei decenii. Fostul expert al FBI în combaterea terorismului, Ali Soufan, a scris că Saif ar putea fi „al treilea emir al Al-Qaeda. Un emir cu potențial periculos” .

Saif are o recompensă americană de 10 milioane de dolari, în urma bombardamentelor din 1998 ale ambasadei SUA din Nairobi și Dar es Saleem, care au lăsat 224 de morți. A condus unitatea personală de protecție a lui Bin Laden în Afganistan. O persoană din anturajul său l-a descris ca fiind cu inima rece, fiind „cel mai puțin afectat de moartea civililor nevinovați”. Se crede că Saif l-a prezentat pe fondatorul statului islamic Abu Musab al-Zarqawi și pe Khaled Sheikh Mohammed în apropierea lui Osama bin Laden.

De asemenea, a fost implicat în incidentul sângeros din Somalia anului 1993, cunoscut drept BlackHawk Down.

Alianța ISIS Al-Qaeda